Προσπάθησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας δύο καρφιά στο κεφάλι του αλλά... επέζησε (pics)

Gazzetta team
Προσπάθησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας δύο καρφιά στο κεφάλι του αλλά... επέζησε (pics)
Από... θαύμα φαίνεται να σώθηκε ένας άνδρας στην Ουκρανία, ο οποίος έμπηξε δύο καρφιά στο κεφάλι του, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει.

Ο Ολεκσάντερ, 64 ετών, προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά από καβγά με τους συγγενείς του, στην πόλη Khmelnytskyi στην Ουκρανία.

Μετά τη διαμάχη, ο άνδρας ήπιε ένα μπουκάλι βότκα και στην συνέχεια πήγε σε έναν αχυρώνα όπου κρατούσε τα εργαλεία του, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Στον αχυρώνα άρπαξε ένα μεταλλικό καρφί 6 εκατοστών και το κάρφωσε στον κρόταφο του.

Όταν το πρώτο καρφί δεν τον σκότωσε, ο Ολεκσάντερ άρπαξε ένα δεύτερό και το κάρφωσε στο μέτωπό του, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα.

Απ' ότι φαίνεται σε αυτό το σημείο λιποθύμησε και εντοπίστηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα στον αχυρώνα μια ώρα αργότερα από τους συγγενείς του.

Οι συγκλονισμένοι συγγενείς είδαν τα καρφιά στο κεφάλι του και έσπευσαν να τον πάνε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό τους.

Οι γιατροί κατόρθωσαν να αφαιρέσουν και τα δύο καρφιά από το κεφάλι του σε μια περίπλοκη χειρουργική διαδικασία και να σώσουν τη ζωή του.

«Ο ασθενής έγινε δεκτός σε εντατική φροντίδα σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στους ντόπιους Τύπους ο Νευροχειρουργός Σέρχι Καλινόφσκι στο περιφερειακό νοσοκομείο Khmelnytskyi.

«Δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ τα μεταλλικά αντικείμενα εξείχαν από το κεφάλι του.

«Τα αντικείμενα μπήκαν στον εγκέφαλο αλλά δεν έβλαψαν καμία από τις ζωτικές δομές του. Είναι ένα πραγματικό θαύμα που ο άνθρωπος επέζησε»

Οι γιατροί είπαν ότι η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσε ο Ολεξάντερ, ενήργησε ως αναισθητικό και κατά πάσα πιθανότητα δεν ένιωσε πόνο κατά τη διάρκεια της απόπειρας αυτοκτονίας.

«Ο ασθενής είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει με δύο καρφιά στο κεφάλι του», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου.

«Ένα καρφί τρύπησε τον κρόταφο του και πήγε μια ίντσα μακριά από τον εγκέφαλο. Ένα άλλο καρφί τρύπησε το μετωπιαίο οστό του και πήγε δύο ίντσες μακριά από τον εγκέφαλό του.

«Αν αυτό το δεύτερο καρφί είχε περάσει ένα χιλιοστό περισσότερο, ο άνθρωπος θα πέθανε αμέσως.

«Ευτυχώς γι 'αυτόν, δεν υπέστη βλάβες στις ζωτικές δομές του εγκεφάλου. Είναι σε θέση να μιλήσει και να περπατήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αισθάνεται καλά μετά από τη χειρουργική επέμβαση και ανυπομονεί να πάει πίσω στο σπίτι του.

Είπε στα τοπικά ΜΜΕ: «Θέλω να πάω σπίτι. Έχω πάρα πολλή δουλειά να κάνω εκεί.»

Πηγή: reader.gr