Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε νοηματική για να υποδεχθεί μια κωφάλαλη μαθήτρια (vid)

Gazzetta team
Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε νοηματική για να υποδεχθεί μια κωφάλαλη μαθήτρια (vid)
Το γύρο του κόσμου μέσω των ΜΜΕ και των social media κάνει η απίστευτα συγκινητική κίνηση που έκανε σχολείο στο Μέιν των ΗΠΑ προκειμένου να υποδεχθούν μια κωφάλαλη μαθήτρια στο νηπιαγωγείο.

Όταν οι μαθητές στο Ντέιτον έμαθαν ότι θα υποδέχονταν την κωφάλαλη μαθήτρια, όλοι τους αποφάσισαν να μάθουν τη νοηματική γλώσσα για να την καλωσορίσουν στο σχολείο.

Η 6χρονη Μόρεϊ Μπέλανγκερ ήταν η πρώτη κωφή μαθήτρια στο σχολείο και οι δάσκαλοι ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούσε να επικοινωνήσει με όλους. Οι μαθητές και οι σχολικές αρχές γέμισαν τις αίθουσες διδασκαλίας όπου παρακολούθησαν μαθήματα νοηματικής έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τις σωστές τεχνικές επικοινωνίας, όπως ανέφερε το Yahoo News.

Εκτός από τους μαθητές, από διαφορετικές τάξεις, οι δάσκαλοι εκπαιδεύτηκαν επίσης στη νοηματική γλώσσα. Η σχολική διοίκηση εγκατέστησε επίσης βοηθητικά συστήματα ακοής στις αίθουσες διδασκαλίας με τα οποία κωφοί μαθητές μπορούν να ακούσουν τις ανακοινώσεις.

Η καθηγήτρια Ντέμπι Γκάλαντ είπε στο WMTW ότι οι μαθητές μάθαιναν γρήγορα τη νοηματική γλώσσα.

Η μητέρα της Μόρεϊ, Σάνον, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη από την πρωτοβουλία και πως όλοι έκαναν την κόρη της να αισθάνεται ευπρόσδεκτη στο σχολείο.

«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται ενθουσιασμένοι που ξέρουν μια άλλη γλώσσα και το βλέπουν διασκεδαστικό», ανέφερε στο Yahoo News.

Η επικεφαλής του σχολείου, Κίμπερλι Σαμπιέτρο, δήλωσε ότι η Μόρεϊ έχει διδάξει πολύτιμα μαθήματα σε όλους στο Ντέιτον και έφερε έναν πολιτισμό που το σχολείο δεν είχε προηγουμένως.

Πηγή: Reader.gr