Φώναξε σε διαρρήκτη «το μαχαίρι μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου» και τον σκότωσε (pics)

Gazzetta team
Φώναξε σε διαρρήκτη «το μαχαίρι μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου» και τον σκότωσε (pics)
Άναυδοι έμειναν οι άντρες της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου όταν έλαβαν την μεταμεσονύχτια κλήση ενός ηλικιωμένου άντρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μόλις είχε δολοφονήσει έναν από τους διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύζυγό του.

Πράγματι, όταν τα περιπολικά κατέφθασαν στη διεύθυνση που τους είχε υποδείξει ο 78χρονος Ρίτσαρντ Όσμπορν - Μπρουκς διαπίστωσαν ότι εντός του σπιτιού βρισκόταν το άψυχο σώμα του Χένρι Βίνσεντ, ο οποίος μαζί με ακόμα έναν ακόμα συνεργό του είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν το ζευγάρι.

Όταν, όμως, οι άντρες της αστυνομίας άκουσαν τον ηλικιωμένο άντρα να εξιστορεί όσα είχαν προηγηθεί το επίμαχο βράδυ, η έκπληξη που τους περίμενε ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Πιο αναλυτικά, ο 78χρονος Μπρουκς δήλωσε στους αστυνομικούς πως ο Βίνσεντ μαζί με έναν ακόμα άντρα χτύπησαν την πόρτα του και μόλις εκείνος τους άνοιξε, τον έσπρωξαν στο εσωτερικό και απειλώντας τον με μαχαίρι και κατσαβίδι, τον απείλησαν για να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα βρίσκονταν στο σπίτι.

Όμως, ο γενναίος Μπρουκς δεν πτοήθηκε και αφού κατάφερε με μία δικαιολογία να απομακρυνθεί από τους κακοποιούς, άρπαξε ένα μεγάλο μαχαίρι από την κουζίνα του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Το θύμα δεν φάνηκε να παίρνει στα σοβαρά τα λεγόμενα του ηλικιωμένου άντρα και τον διέταξε να φύγει από τη μέση αλλιώς θα τον χτυπούσε με το κατσαβίδι του, με τον Μπρουκς να απαντά «Νομίζω πως κάνεις λάθος γιατί το δικό μου είναι μεγαλύτερο απ’ το δικό σου και αν δεν φύγετε από το σπίτι, θα το μετανιώσετε», πριν αρχίζει να τον μαχαιρώνει επανειλημμένα σε όλο του το σώμα.

Ο έτερος δράστης κατάφερε να ξεφύγει προσωρινά πριν συλληφθεί από αστυνομικούς μερικές ημέρες αργότερα, ενώ ο Μπρουκς αν και αρχικά συνελήφθη για ανθρωποκτονία, εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες, καθώς ήταν έκδηλο ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.