Μυστήριο με φωτογραφία του Google Earth: Γυναίκα υποστηρίζει ότι δείχνει εξαφανισμένη πτήση από το 1980 (pic)

Gazzetta team
Μυστήριο με φωτογραφία του Google Earth: Γυναίκα υποστηρίζει ότι δείχνει εξαφανισμένη πτήση από το 1980 (pic)
Οι χάρτες του Google Earth έδωσαν την απάντηση σε ένα μυστήριο με μια εξαφάνιση αεροπλάνου, όπως ισχυρίζεται μια ενθουσιώδης «κυνηγός μυστηρίων» στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μία δορυφορική εικόνα που δείχνει ένα αεροπλάνο ανάμεσα στα δέντρα στο Εθνικό Πάρκο Barrington Tops στη Νέα Νότια Ουαλία.

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι η εν λόγω φωτογραφία δείχνει τη θέση συντριβής αεροσκάφους που εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 1980. Η δορυφορική εικόνα του Google Earth λήφθηκε το 2018 - αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν είναι το συγκεκριμένο αεροπλάνο αυτό που υποστηρίζει.

Η μοιραία πτήση

Η πτήση VH-MDX εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 1981. Μετέφερε τέσσερις φίλους - τον Ken Price, τον Noel Wildash, τον Rhett Bosler και τον Philip Pembroke - και πετούσαν με τον εμπορικό πιλότο πρώην RAAF Mike Hutchins.

Η ομάδα πετούσε στο Σίδνεϊ από τα νησιά Whitsunday, όπου είχαν περάσει τις διακοπές τους.

Αλλά το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στα μέσα της πτήσης χωρίς ίχνος - και κανείς δεν ξέρει τι συνέβη.

Οι ομάδες έρευνας πέρασαν εννέα ημέρες αναζητώντας το αεροσκάφος σε ένα κυνήγι με ελικόπτερα και εκατοντάδες εθελοντές με τα πόδια να κτενίζουν την περιοχή.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, μια έρευνα περιλάμβανε 400 στρατιώτες, αστυνομικούς και εθελοντές διάσωσης χωρίς όμως να βρεθεί κανένα ίχνος.

Η εξαφάνιση της πτήσης VH-MDX είναι το μοναδικό μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα της Αυστραλίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Τα φαινόμενα απατούν»

Οπότε λύθηκε το μυστήριο; Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι. Η Barrington Research Group (BRG), η οποία είναι αφιερωμένη στην εύρεση του αεροσκάφους, δήλωσε ότι στην εικόνα δεν εμφανίζεται το Flight VH-MDX.

Η BRG εξήγησε ότι το αεροπλάνο στη φωτογραφία δεν ακουμπά στο έδαφος, αλλά μάλλον πετούσε πάνω του.

«Αυτή η εικόνα είναι ένα κλασικό παράδειγμα αεροσκάφους που έχει πιάσει η δορυφορική κάμερα και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα σε ολόκληρη τη Γη», έγραψε η ομάδα στην ιστοσελίδα τους.

«Ένα αεροσκάφος είναι απίθανο να βρίσκεται στην περιοχή Wilderness Barrington σε μια σχεδόν τέλεια κατάσταση όπως φαίνεται σε αυτή την εικόνα. Η σκιά του αεροσκάφους είναι επίσης ορατή στο έδαφος» συμπλήρωσε η ομάδα.

Πηγή: reader.gr