Δύτης που βοήθησε τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη παγιδεύεται σε σπηλιά

Gazzetta team
Δύτης που βοήθησε τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη παγιδεύεται σε σπηλιά
Βρετανός δύτης που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης των παιδιών τα οποία είχαν παγιδευτεί σε μια σπηλιά στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο του 2018, βρέθηκε ο ίδιος εγκλωβισμένος σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα στις ΗΠΑ.

Ένας Βρετανός δύτης που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης των παιδιών τα οποία είχαν παγιδευτεί σε μια σπηλιά στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο του 2018, βρέθηκε ο ίδιος εγκλωβισμένος σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα στις ΗΠΑ και πέρασε περισσότερο από 24 ώρες υπόγεια.

Ο Τζος Μπράτσλεϊ απέτυχε να επιστρέψει στην επιφάνεια μαζί με την υπόλοιπη ομάδα από μια σπηλιά στο Τζάκσον του Τενεσί, την Τρίτη.

Μετά από αρκετές προσπάθειες να βρεθεί, οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την επομένη ημέρα, Τετάρτη το πρωί περίπου στις 1 π.μ. τοπική ώρα (7πμ BST).

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες δύτες από το Αρκάνσας και τη Φλόριντα και μια επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε περίπου στις 6μμ το βράδυ της Τετάρτης. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία περίπου μια ώρα αργότερα.

«Ήταν ξύπνιος και προσανατολισμένος», δήλωσε ο αξιωματούχος Ντέρεκ Γούλμπραϊτ σε συνέντευξη Τύπου. «Το μόνο αίτημά του όταν πήγε στην επιφάνεια ήταν ότι ήθελε να φάει πίτσα».

Ο Μπράτσλεϊ εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο και βρέθηκε σε καλή κατάσταση. Αρνήθηκε να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο για ναι υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις..

Ο δύτης εγκωμιάστηκε για την ψυχραιμία του από τον υπολοχαγό Μπράιαν Κρεμπς, μέλων των υπηρεσιών διάσωσης του County Chattanooga Hamilton.

Ο Μπράτσλεϊ ήταν μέλος μιας ομάδας Βρετανών δυτών που βοήθησαν στη διάσωση των 12 μαθητών και του προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου τους από μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη πέρυσι.

Πηγή: Reader.gr