Δρομείς μαραθωνίου τραυματίστηκαν εξαιτίας ανεμοθύελλας που προκάλεσε το ελικόπτερο της διοργάνωσης (vid)

Gazzetta team
Δρομείς μαραθωνίου τραυματίστηκαν εξαιτίας ανεμοθύελλας που προκάλεσε το ελικόπτερο της διοργάνωσης (vid)
Από ένα ατυχέστατο και απρόοπτο συμβάν σημαδεύτηκε ο αγώνας δρόμου στην κινεζική πόλη Chongqing, όταν ένα ελικόπτερο που κάλυπτε από αέρος την κούρσα, προκάλεσε πανικό πετώντας σε χαμηλό ύψος.

Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ η κούρσα ήταν σε πλήρη εξέλιξη με εκατοντάδες δρομείς να τρέχουν στους δρόμους της πόλης, το ελικόπτερο που υπερίπτατο στο σημείο, παρέχοντας τηλεοπτική κάλυψη στον αγώνα δρόμου, άρχισε να πετά σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.

Αν και δεν τέθηκε κάποιο ζήτημα ασφαλείας του ελικοπτέρου, εντούτοις οι έλικες του εναέριου μέσου προκάλεσαν θύελλα, με τις ισχυρές ριπές του ανέμου να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Διαφημιστικές πινακίδες, πάγκοι με νερά αλλά και χιλιάδες σκουπίδια προκάλεσαν χαμό μεταξύ των δρομέων, με έναν εξ αυτών να αναγκάζεται μάλιστα να εγκαταλείψει την κούρσα εξαιτίας τραυματισμού από μία ανεξέλεγκτη πινακίδα, ενώ αρκετοί ακόμα συνέχισαν έχοντας υποστεί μικροτραυματισμούς.

Όπως είναι φυσικό, οι εικόνες από τον μίνι ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε ο χειριστής του ελικοπ[τέρου έκαναν τον γύρο του κόσμου, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να απολογηθούν δημόσια.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk