Ανείπωτη τραγωδία στο Μπαγκλαντές: Άνθρωποι πηδούσαν από φλεγόμενο κτίριο, πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες (pics & vid)

Gazzetta team
Ανείπωτη τραγωδία στο Μπαγκλαντές: Άνθρωποι πηδούσαν από φλεγόμενο κτίριο, πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες (pics & vid)
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε έναν πύργο 22 ορόφων με γραφεία, στην Ντάκα του Μπανγκλαντές, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτήριο.

Ελικόπτερα μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των παγιδευμένων που καταβάλλουν μονάδες της πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον στρατό, την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και την αστυνομία.

«Η πυρκαγιά έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο Reuters ο Μιζανούρ Ραχμάν, αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν νεκροί στο εσωτερικό του κτηρίου», δήλωσε στο AFP ένας δεύτερος αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Σύμφωνα με το Xinhua, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του «FR Tower» και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους γύρω στη 01:00 τοπική ώρα σήμερα.