Αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ τραυμάτισε με το πέδιλό της ανήλικη συναθλήτριά της (vid)

Gazzetta team
Αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ τραυμάτισε με το πέδιλό της ανήλικη συναθλήτριά της (vid)
Σάλος έχει προκληθεί στη διεθνή αθλητική κοινότητα του καλλιτεχνικού πατινάζ, μετά τον τραυματισμό μίας 16χρονης Κινέζας αθλήτριας από 22χρονη συναθλήτριά της από τις ΗΠΑ, εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σφοδρές επικρίσεις προς την 22χρονη Αμερικανίδα Μαρία Μπελ, καθώς κατηγορείται ότι χτύπησε επίτηδες με το πέδιλό της την 16χρονη Κορεάτισσα Λιμ Έουν Σο, προκαλώντας της ένα βαθύ κόψθμο στο πόδι.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των αθλητριών εντός του παγοδρομίου, ενώ η άτυχη αθλήτρια από τη Νότιο Κορέα χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο αθλήτριες συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ που έλαβε χώρα στην Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, ενώ αξίζει αν σημειωθεί πως αν και τραυματισμένη η Έουν Σο κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, μία θέση υψηλότερα από την Αμερικανίδα αθλήτρια, που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα βαριάς τιμωρίας, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η αντιαθλητική της ενέργεια ήταν σκόπιμη.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση κι η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η οποία επιφυλάχθηκε για την πιθανή τιμωρία της Μπελ, μόλις εξετάσει αναλυτικά το συμβάν, ενώ η κορεατική ομοσπονδία ζήτησε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην 22χρονη αθλήτρια.