Το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον τελευταίο θύλακά του στη Συρία, διαβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Gazzetta team
Το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον τελευταίο θύλακά του στη Συρία, διαβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχασε τον τελευταίο θύλακά της στη Συρία, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο μέτωπο της Μπαγούζ.

«Το εδαφικό χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε στη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Ερωτηθείσα εάν γνωρίζει ότι η τζιχαντιστική οργάνωση έχασε το 100% των εδαφών που ήλεγχε, η Σάντερς απάντησε: «Ναι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε στους δημοσιογράφους χάρτες με τα εδάφη, που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές.

«Εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος την Ημέρα των Εκλογών (των προεδρικών εκλογών του 2016) κι εδώ είναι αυτά που έχουμε σήμερα» εξήγησε συγκρίνοντας διαφορετικούς χάρτες, ο δεύτερος εκ των οποίων, που παρουσίαζε την κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν αποτυπώνει την παραμικρή παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προτού μεταβεί στην ιδιωτική κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά.

Λίγο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter:

«Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τόσο καλά όσο σχεδόν κανείς άλλος, όμως όλοι εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζουν ότι έχουν ολοκληρωτικά νικηθεί σε κάθε επίπεδο».

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να θαυμάσετε σε εκείνους, θα προσπαθούν πάντα να προβάλουν μια αναλαμπή μοχθηρής ελπίδας, αυτοί είναι όμως οι χαμένοι που μόλις που αναπνέουν» συμπλήρωσε.

«Σκεφτείτε το προτού καταστρέψετε τη ζωή σας και εκείνη των οικογενειών σας».

Πάντως, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), ένας αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζει η Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι συνεχίζονται οι μάχες με τους τελευταίους τζιχανιστές στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ