Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκοπούν ανελέητα σιδηροδέσμιους Παλαιστίνιους κρατούμενους (vid)

Gazzetta team
Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκοπούν ανελέητα σιδηροδέσμιους Παλαιστίνιους κρατούμενους (vid)
Σάλος έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη του Ισραήλ μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων που απεικονίζει ισραηλινούς στρατιώτες να ξυλοκοπούν και να κακομεταχειρίζονται δύο συλληφθέντες Παλαιστίνιους.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα κατ' εντολή του δικαστηρίου που εκδικάζει τις καταγγελίες των δύο Παλαιστινίων, ενώ σε αυτό εμφανίζονται πέντε υπερορθόδοξοι στρατιώτες του Ισραήλ να χτυπούν επανειλημμένα τους δύο κρατούμενους, οι οποίοι είναι δεμένοι πισθάγκωνα με χειροπέδες και τα μάτια τους είναι καλυμμένα.

Το συμβάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έλαβε χώρα κοντά στην πόλη της Ραμάλα της Δυτικής Όχθης τον Ιανουάριο του 2019 κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη Παλαιστίνιου, ο οποίος πιο πριν είχε σκοτώσει δύο Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ, οι δύο Παλαιστίνιοι κατηγορούνται για υπόθαλψη τρομοκρατών, ενώ οι πέντε εικονιζόμενοι στρατιώτες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών και σε σε υποβάθμιση στην στρατιωτική ιεραρχία.