Επίθεση ενόπλου στο Ιλινόις: Πέντε νεκροί εργαζόμενοι και τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί (pics & vid)

Gazzetta team
Επίθεση ενόπλου στο Ιλινόις: Πέντε νεκροί εργαζόμενοι και τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί (pics & vid)
Ένοπλος άνοιξε πυρ την Παρασκευή στο κτίριο εταιρείας στην Ορόρα του Ιλινόι, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά του Σικάγο.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο δράστης και πέντε τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε βιομηχανικό συγκρότημα στα δυτικά προάστια του Σικάγο.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της Chicago Sun-Times, ο 45χρονος δράστης, Γκάρι Μάρτιν, είχε προσφάτως απολυθεί από την εταιρεία και ήταν «σε αγχώδη κατάσταση» λίγο πριν την επίθεση.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα περιστατικό με ένοπλο στην οδό 641 Archer. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή», συνιστούσε λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα) με tweet της η αστυνομία.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει περιπολικά της αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κτήριο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζον Προμπστ, είπε στο CNN ότι είδε τον ένοπλο, ο οποίος ήταν συνάδελφός του, να τρέχει σε έναν διάδρομο της κατασκευαστικής εταιρείας, κρατώντας ένα πιστόλι. Πρόσθεσε ότι είδε και αιμόφυρτους ανθρώπους.