Καρέ καρέ η κλοπή πανάκριβου πίνακα ζωγραφικής μέσα από κατάμεστη γκαλερί (pic & vid)

Gazzetta team
Καρέ καρέ η κλοπή πανάκριβου πίνακα ζωγραφικής μέσα από κατάμεστη γκαλερί (pic & vid)
Ο 31χρονος «ποντικός» ξεκρέμασε τον πίνακα μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων επισκεπτών κι έφυγε από τον χώρο χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

Δεν έχει προηγούμενο η απόφαση ενός 31χρονου Ρώσου, ο οποίος μπήκε σαν κύριος σε μία γκαλερί της Μόσχας κι αφού άρπαξε έναν πανάκριβο πίνακα του ζωγράφου Αρχίπ Ιβάνοβιτς Κουίντζι, στη συνέχεια έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η κλοπή, μάλιστα, έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής, με την γκαλερί Τρετιάκοφ να είναι γεμάτη από επισκέπτες, ενώ ο 31χρονος φαίνεται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος ασφαλείας να απομακρύνεται ανενόχλητος από την αίθουσα, καθώς οι υπάλληλοι φύλαξης του χώρου θεώρησαν ότι επρόκειτο για εργαζόμενο της πινακοθήκης.

Η στιγμή της κλοπής του πίνακα

Βέβαια, η καταγραφή του άντρα από τις κάμερες αλλά κι η μεγάλη αξία του κλεμμένου πίνακα (πρόκειται για το έργο «Άγιος Πέτρος της Κριμαίας» που φιλοτεχνήθηκε το 1908) σήμαναν συναγερμό στις αρχές ασφαλείας της Μόσχας, οι οποίες διασταύρωσαν αρκετά γρήγορα την ταυτότητα του κλέφτη και τον συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του.

Επιπλέον, ανακάλυψαν και τον κλεμμένο πίνακα, ο οποίος και μεταφέρθηκε στην γκαλερί, με τον διευθυντή του χώρου να επισημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας του χώρου θα ενισχυθούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.