10χρονος ζει με το ένα του νεφρό να βρίσκεται στο πόδι του (pics & vid)

Gazzetta team
10χρονος ζει με το ένα του νεφρό να βρίσκεται στο πόδι του (pics & vid)
Η υπόθεση του δεκάχρονου, που το ένα του νεφρό βρίσκεται στο πόδι του, προβληματίζει αρκετά τους γιατρούς που ασχολούνται με την περίπτωσή του.

Αντιμέτωποι με μία εξαιρετικά σπάνια ιατρική περίπτωση βρέθηκαν οι γιατροί νοσοκομείου της Μεγάλης Βρετανίας, που κλήθηκαν να εξετάσουν έναν δεκάχρονο από την πόλη του Μάντσεστερ.

Πιο αναλυτικά, ο 10χρονος σήμερα Χάμις Ρόμπινσον γεννήθηκε με μία σοβαρή διαταραχή στο νεφρικό του σύστημα, καθώς το ένα του νεφρό είχε αισθητά μικρότερο μέγεθος από το φυσιολογικό, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στην κορυφή του δεξιού του ποδιού.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια και το γεγονός ότι παρά την θέση και την μορφολογία των ζωτικών οργάνων του παιδιού, τα δύο νεφρά παραμένουν άκρως λειτουργικά, ενώ οι θεράποντες γιατροί δήλωσαν πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα αφαίρεσης του νεφρού που βρίσκεται στο πόδι του Χάμις.

Σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα, η πάθηση από την οποία ταλαιπωρείται είναι εξαιρετικά σπάνια και πήρε το όνομά της (Σύνδρομο Χάμις) από τον 10χρονο ασθενή, ενώ όπως σημειώνουν οι γιατροί μόλις 900 κρούσματα έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά ολόκληρου του κόσμου, όμως κανένα περιστατικό δεν είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του 10χρονου Βρετανού.

Στις περιπτώσεις που ομοιάζουν με αυτή του 10χρονου Χάμις έχει διαπιστωθεί η απουσία ενός «κρίσιμου» χρωμοσώματος, όμως παρά το γεγονός ότι το ίδιο χρωμόσωμα απουσιάζει κι από το DNΑ του αγοριού, εντούτοις τα συμπτώματά του διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τους υπόλοιπους ασθενείς..

Μάλιστα, εξαιτίας της διαταραχής αυτής έχουν επηρεαστεί τόσο η ακοή όσο κι η συνολικότερη κατάσταση του 10χρονου, καθώς αδυνατεί να ακούσει από το ένα του αυτί, ενώ υποφέρει από κρίσεις άσθματος κι επιληψίας.

Προς το παρόν, οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του Χάμις, προσπαθώντας να βρουν τις αιτίες της εμφάνισης του ασυνήθιστου φαινομένου, ενώ δηλώνουν πως κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την συνέχεια της πάθησης, καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν είχε δει ξανά κάτι παρόμοιο.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.