Στην Κίνα «αφαιρούν» με Photoshop τα σκουλαρίκια αντρών ηθοποιών επειδή τους κάνουν «θηλυπρεπείς» (pics)

Gazzetta team
Στην Κίνα «αφαιρούν» με Photoshop τα σκουλαρίκια αντρών ηθοποιών επειδή τους κάνουν «θηλυπρεπείς» (pics)
H απόφασης μίας κινεζικής πλατφόρμας online σειρών και ταινιών να λογοκρίνει όσους ηθοποιούς φορούν σκουλαρίκια προκαλεί αντιδράσεις και ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών.

Σάλος έχει προκληθεί στην Κίνα μετά την απόφαση της πλατφόρμας streaming τηλεοπτικών σειρών και ταινιών iQiyi -η οποία αποτελεί το Netflix των Κινέζων- να λογοκρίνει κάθε εμφάνιση άντρα ηθοποιού με σκουλαρίκι, τοποθετώντας «μωσαϊκό» κι αποκρύβοντάς το από τους θεατές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε social media εκτός Κίνας, καθώς η χρήση τους είναι απαγορευμένη εντός της κινεζικής επικράτειας, οι ιθύνοντες της πλατφόρμας αποφάσισαν να λογοκρίνουν κάθε εμφάνιση σκουλαρικιού σε αντρικό αυτί, καθώς δημιουργεί λανθασμένα πρότυπα στους νεαρούς Κινέζους.

Επιστροφή χρημάτων* στο Λειψία – Ντόρτμουντ και σούπερ αποδόσεις στην Bundesliga από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μάλιστα, φροντίζουν ώστε να εξαφανίζουν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά των ηθοποιών με την βοήθεια του photoshop, ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν και πολλούς, καθώς οι πρωταγωνιστές των σειρών και των ταινιών που προβάλλονται μέσω της πλατφόρμας iQiyi είναι πασίγνωστοι σε δεκάδες εκατομμύρια Κινέζους πολίτες.

Οργανώσεις για την προάσπιση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για λογοκρισία και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων, με πολλούς χρήστες των social media να καλούν σε μποϊκοτάζ εναντίον της πλατφόρμας μέχρι να εξαλειφθούν ανάλογα περιστατικά.