Ρατσιστική επίθεση με τραυματίες εναντίον Ελλήνων εργαζομένων στο Μπέρμιγχαμ (pic)

Gazzetta team
Ρατσιστική επίθεση με τραυματίες εναντίον Ελλήνων εργαζομένων στο Μπέρμιγχαμ (pic)
Στο στόχαστρο ρατσιστών μπήκε ελληνικό εστιατόριο στην πόλη του Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι άγνωστοι δράστες δεν δίστασαν να βιαιοπραγήσουν εναντίον εργαζομένων της επιχείρησης όταν προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι υπεύθυνοι του εστιατορίου "All Greek Street Food UK", μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας έγιναν στόχος ρατσιστών.

Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες αρκέστηκαν στο σπάσιμο της τζαμαρίας του καταστήματος με μία πέτρα, ενώ στο δεύτερο κρούσμα τα πράγματα αγρίεψαν πιο πολύ.

Σύμφωνα με όσα έγραψαν στον λογαριασμό Facebook της επιχείρησης, ένας άντρας άρχισε να ουρεί στην είσοδο κι όταν απομακρύνθηκε από τους υπαλλήλους, επέστρεψε με την συνοδεία ακόμη δύο, αρχίζοντας να βρίζουν με ρατσιστικές εκφράσεις τους Έλληνες.

Μάλιστα, ακολούθησε συμπλοκή μικρής έκτασης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εξάρθρωση ώμου.

Από την πλευρά τους, εργαζόμενοι κι ιδιοκτήτες διεμήνυσαν πως οι επιθέσεις δεν πρόκειται να τους κάμψουν, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο και την τοπική κοινωνία για την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί συλλήψεις για τα δύο περιστατικά, ενώ η αστυνομία της περιοχής είναι ενήμερη και διεξάγει έρευνα.