Πρόταση μομφής εναντίον της Τερέζα Μέι από τους Εργατικούς

Gazzetta team
Πρόταση μομφής εναντίον της Τερέζα Μέι από τους Εργατικούς
Το Κόμμα των Εργατικών αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εάν εκείνη ​​χάσει την κυρίαρχη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit.

Το Κόμμα των Εργατικών αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εάν εκείνη ​​χάσει την κυρίαρχη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit σε διάστημα εννέα ημερών.

Συνεχίζοντας την έντονη πίεση στην Μέι πριν από την ψηφοφορία στις 11 Δεκεμβρίου, ο σκιώδης υπουργός του Brexit Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Εργατικοί κινούν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου εναντίον των υπουργών εάν δεν δημοσιοποίησαν τις πλήρεις νομικές συμβουλές της κυβέρνησης σχετικά με τις συνέπειες της συμφωνίας της Μέι.

Οι δηλώσεις του Στέρμερ έρχονται καθώς η Μέι έχει μπροστά της μια δύσκολη εβδομάδα που θα κλιθεί να πείσει τους βουλευτές του κόμματος της να στηρίξουν τη συμφωνία την κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σε εννέα ημέρες.

Είναι ευρέως αναμενόμενο ότι η συμφωνία της Μέι θα καταψηφιστεί, καθώς το Δημοκρατικό Συνδικαλιστικό Κόμμα (DUP), που υποστηρίζει την κυβέρνηση, έχει ήδη δεσμευθεί να αντιταχθεί στη συμφωνία, μαζί με δεκάδες συντηρητικούς βουλευτές.

Εξάλλου ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας θα κάνει αύριο μία ανακοίνωση στο κοινοβούλιο, σχετικά με τη νομική γνωμοδότηση που έλαβε η κυβέρνηση για την συμφωνία που έκανε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit και τα μέλη του κοινοβουλίου θα ικανοποιηθούν από αυτήν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λιούις.

«Πρόκειται για μία κατάσταση, την οποία δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κι έτσι θα βρισκόμαστε αύριο σε μία απρόσμενη κατάσταση, όταν ο γενικός εισαγγελέας θα ενημερώνει το κοινοβούλιο. Ελπίζω και πάλι, ότι όταν οι συνάδελφοί μου ακούσουν αυτά που έχει να τους πει ο γενικός εισαγγελέας, θα είναι ικανοποιημένοι γιατί η κυβέρνηση έκανε αυτό το οποίο, είχε υποσχεθεί να κάνει» δήλωσε ο ίδιος.