Τρόμος σε πτήση με αιωρόπτερο: Ξέχασαν να τον προσδέσουν κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί (pics & vid)

Gazzetta team
Τρόμος σε πτήση με αιωρόπτερο: Ξέχασαν να τον προσδέσουν κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί (pics & vid)
Εφιαλτική τροπή πήρε η πτήση με αιωρόπτερο για έναν πρωτάρη λάτρη των extreme sports, καθώς μία αβλεψία του εκπαιδευτή του παραλίγο να αποβεί μοιραία και για τους δύο άντρες.

Όλα ξεκίνησαν μερικά δευτερόλεπτα πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή Interlaken των ελβετικών Άλπεων, όταν από αμέλεια ο εκπαιδευτής ξέχασε να προσδέσει τον εκπαιδευόμενο στους ειδικούς ιμάντες, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αναγκαστεί να κρατιέται μόνο με το ένα χέρι από το αιωρόπτερο, καθώς ταξίδευαν σε υψόμετρο τουλάχιστον 400 μέτρων από το έδαφος.

Οι δύο άντρες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη για να καταφέρουν να κρατηθούν κι οι δύο από το αιωρόπτερο, καθώς μία λάθος κίνηση θα είχε σαν αποτέλεσμα την μετατόπιση του κέντρου βάρους και την απώλεια της πτητικής ικανότητας του αιωρόπτερου.

Η «πτήση του τρόμου», όπως περιγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες, που παρατηρούσαν με αγωνία την τιτάνια προσπάθεια του μαθητή να κρατηθεί πότε από το αιωρόπτερο και πότε από τα πόδια του εκπαιδευτή, ευτυχώς δεν έλαβε τραγικές διαστάσεις, καθώς η εμπειρία κι οι ικανότητες του χειριστή αλλά κι η ψυχραιμία και των δύο αντρών, τους επέτρεψαν να προσγειωθούν με ασφάλεια, ενώ η δημοσίευση του βίντεο από τις εφιαλτικές στιγμές, κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο εκπαιδευόμενος αποκόμισε μόνο έναν σπασμένο καρπό από την άγαρμπη προσεδάφισή του, ενώ οι ελβετικές αρχές διέταξαν την έναρξη έρευνας για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες της επιχείρισης που νοίκιασε τον εξοπλισμό στους δύο άντρες.