Κολυμβητής εξέπνευσε αφού τσιμπήθηκε από την ουρά σαλαχιού

Gazzetta team
Κολυμβητής εξέπνευσε αφού τσιμπήθηκε από την ουρά σαλαχιού
Τραγική κατάληξη είχε για ένα 42χρονο Αυστραλό η απόφασή του να βουτήξει στα νερά της Τασμανίας, καθώς τσιμπήθηκε από σαλάχι και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος άντρας βρισκόταν στην παραλία μαζί με την οικογένειά του, όταν ένιωσε έναν οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα, ενώ σχεδόν αμέσως έπαθε καρδιακή ανακοπή.

Λουόμενοι και ναυαγοσώστες τον μετέφεραν στην ακτή, ενώ με την χρήση απινιδωτή έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Συγγενείς του που βρίσκονταν μαζί του στο νερό ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν παρατηρήσει ένα σαλάχι που κολυμπούσε σε κοντινή απόσταση, θεωρώντας ότι το άγγιγμα της ουράς του είχε μοιραία αποτελέσματα.

Το τραγικό περιστατικό σκόρπισε θλίψη στην κοντινή πόλη Κλάρενς της Τασμανίας, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι δημοτικές αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν την πρόσβαση του κοινού στην εν λόγω παραλία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα σαλάχια, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καμία επιθετική τάση απέναντι στους ανθρώπους, εν τούτοις ευθύνονται για αρκετά αντίστοιχα περιστατικά ανά τον κόσμο, καθώς οι ουρές του εμπεριέχουν τοξίνες, που σε περίπτωση επαφής τους με τον άνθρωπο, μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.