Επισκέπτες ζωολογικού κήπου τραυμάτισαν με πέτρες τον μεγαλύτερο αιχμαλωτισμένο κροκόδειλο της Ασίας (pics & vid)

Gazzetta team
Επισκέπτες ζωολογικού κήπου τραυμάτισαν με πέτρες τον μεγαλύτερο αιχμαλωτισμένο κροκόδειλο της Ασίας (pics & vid)
Οργή και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό τραυματισμού ενός αιχμαλωτισμένου κροκόδειλου ηλικίας 37 ετών και βάρους ενός τόνου από περίεργους επισκέπτες του χώρου, που ήθελαν να διαπιστώσουν αν είναι αληθινός ή αν επρόκειτο για απομίμηση.

Οι νεαροί επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου στην πόλη Ξιανμέν της ανατολικής Κίνας βρέθηκαν μπροστά στον χώρο όπου βρισκόταν ο κροκόδειλος Xiao He, όπως έχει ονομαστεί από τους υπάλληλους του πάρκου, όταν άρχισαν να διαφωνούν σχετικά με τον αν το ζώο ήταν αληθινό ή ψεύτικο.

Μάλιστα, ο Xiao He θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή κροκόδειλος ολόκληρης της Ασίας, με το μήκος του να ξεπερνάει τα 5,5 μέτρα, ενώ είχε αιχμαλωτιστεί πριν από περίπου δέκα χρόνια στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ινδονησίας κι Αυστραλίας, πριν μεταφερθεί στο πάρκο άγριας ζωής της Ξιανμέν.

Η διαφωνία τους, όμως, αυτή έδωσε την αφορμή σε μερικούς νεαρούς της παρέας να εξακριβώσουν μόνοι τους την πραγματικότητα, αρχίζοντας να πετούν πέτρες προς το τεράστιο ερπετό, ενώ μερικοί άλλοι άρχισαν να το σκουντούν με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Μερικές από τις πέτρες χτύπησαν στο κεφάλι και τα πόδια τον κροκόδειλο του αλμυρού νερού, προκαλώντας του μάλιστα αιμορραγία και βαθιές πληγές, μέχρι να επέμβουν με αρκετή καθυστέρηση οι φύλακες κι οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Credit: Newsflare

Credit: Newsflare

Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Xiao He διαπιστώθηκε ευτυχώς πως οι τραυματισμοί του ήταν επιφανειακοί κι ακίνδυνοι για την υγεία του, όμως εκατοντάδες ήταν όσοι κατήγγειλαν την απρόκλητη επίθεση των νεαρών εναντίον του ανήμπορου κι αιχμαλωτισμένου ερπετού, με την διεύθυνση του ζωολογικού κήπου να αναφέρει ότι οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών έχουν αποβεί άκαρπες, εξαιτίας της απουσίας καμερών ασφαλείας στον χώρο.