Στην Ινδία σκότωσαν μία τίγρη που είχε κατασπαράξει δεκάδες ανθρώπους (pic)

Gazzetta team
Στην Ινδία σκότωσαν μία τίγρη που είχε κατασπαράξει δεκάδες ανθρώπους (pic)
Η τίγρης που είχε σπείρει τον φόβο σε επαρχία της Ινδίας, έχοντας σκοτώσει 13 ανθρώπους μέσα σε δύο χρόνια, έπεσε νεκρή μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών.

ο εξάχρονο αιλουροειδές ήταν γνωστό ως «Τ1» και περιφερόταν στη Μαχαράστρα, στο κρατίδιο Γιαβατμάλ της Ινδίας. Από τον Ιανουάριο του 2016 πιστεύεται πως έχει σκοτώσει 13 ανθρώπους, σύμφωνα με το BBC.

Οι ακτιβιστές αμφισβήτησαν από την αρχή τους ισχυρισμούς των Αρχών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η τίγρης ευθύνεται για τους θανάτους.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι αρμόδιες Αρχές είχαν επιχειρήσει να δελεάσουν την τίγρη με διάφορους τρόπους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η υπόθεση έφθασε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, το οποίο πριν από δέκα μέρες αποφάνθηκε ότι οι δασοφύλακες έχουν το δικαίωμα να πυροβολήσουν την τίγρη αν δεν καταφέρουν να την αιχμαλωτίσουν.

Για τις προσπάθειες εντοπισμού της, είχαν στηθεί 100 παγίδες με κάμερες, δολώματα με μυρωδιά και μορφή αλόγων και μηρυκαστικών, δασοφύλακες που επιτηρούσαν όλο το 24ωρο και ένοπλες περιπολίες.

Την Παρασκευή οι κάτοικοι του χωριού Μποράντι ειδοποίησαν πως είδαν την τίγρη και μία οπλισμένη ομάδα δασοφυλάκων πήγε στο σημείο. Η τίγρης εντοπίστηκε και σκοτώθηκε από πυροβολισμό. Πλέον αναμένεται να γίνει νεκροψία.

Τον Αύγουστο, η τίγρης και τα μικρά της σκότωσαν τρεις ανθρώπους στη Μαχαράστρα. Έκτοτε οι κάτοικοι της περιοχής επέστρεφαν στα σπίτια τους πριν τη δύση του ηλίου και κυκλοφορούσαν μόνο σε ομάδες.

Για την ιστορία, η Ινδία φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό τίγρεων στον κόσμο, σε άγρια κατάσταση, με πάνω από 2.200 ζώα. Από αυτά, τα 200 βρίσκονται στη Μαχαράστρα.

Πηγή: reader.gr, Φωτό κεντρική: Αρχείου