Η χειραψία του γιου του δολοφονημένου Κασόγκι με τον «διπρόσωπο» πρίγκιπα (pics & vid)

Gazzetta team
Η χειραψία του γιου του δολοφονημένου Κασόγκι με τον «διπρόσωπο» πρίγκιπα (pics & vid)
Το στιγμιότυπο με την χειραψία των δύο αντρών κάνει τον γύρο του κόσμου, με τους χρήστες των social media να κατηγορούν για διπροσωπία τον Σαουδάραβα διάδοχο του θρόνου.

Ευρύτατο σχολιασμό στα social media προκάλεσε η χειραψία με την οποία ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν υποδέχθηκε το γιο του άτυχου δημοσιογράφου Κασόγκι στο παλάτι για να τον συλλυπηθεί, καθώς θεωρείται ο ιθύνων νους για την δολοφονία του δημοσιογράφου, εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπιν Σαλμάν σφίγγει το χέρι του νεαρού Σάλαχ Κασόγκι, στο παλάτι στο Ριάντ και το twitter… παίρνει φωτιά.

Ο νεαρός κλήθηκε μαζί με τον αδερφό του Σαχέλ στο παλάτι για να δεχτούν τη συμπαράσταση του πρίγκιπα, οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας που έχει προκαλέσει παγκόσμια διπλωματική διαμάχη.

«Κοιτάξτε την έκφραση του προσώπου του» σχολιάζουν στο twitter. «Κοιτάξτε πως ο γιος του δημοσιογράφου αναγκάστηκε να κάνει χειραψία με τον θεωρούμενο ως δολοφόνο του πατέρα του», γράφει άλλος χρήστης. «Θράσος, θράσος, θράσος» αναφέρει άλλος.

Ο σχολιασμός γίνεται στο hashtag #JamalKhashoggi, το οποίο δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Καταδικάζει το ειδεχθές έγκλημα ο Σαουδάραβας διάδοχος του θρόνου

Για «ειδεχθές περιστατικό» μίλησε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη του επίσημη δήλωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα.

Σε ομιλία του σε συνέδριο, γνωστό ως «Νταβός της ερήμου», ο πρίγκιπας είπε ότι όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν και ότι η Σ. Αραβία και η Τουρκία θα συνεργαστούν για να γίνει αυτό.

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο από επίσημα χείλη μετά την διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατονομάσει μέλη της φρουράς του Σαλμάν μεταξύ των υπευθύνων για τη δολοφονία.

Ο Μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα και τόνισε ότι «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει». «Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό, για όλους τους Σαουδάραβες. Είναι αδικαιολόγητο», είπε και διεμήνυσε ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να μας χωρίσει εφ' όσον υπάρχει ένας βασιλιάς που ονομάζεται Σαλμάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ , ένας διάδοχος που ονομάζεται Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ένας πρόεδρος στην Τουρκία που ονομάζεται Ερντογάν».

Πηγή: reader.gr