Ο Τιτανικός no.2 έτοιμος να σαλπάρει το 2022 (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Τιτανικός no.2 έτοιμος να σαλπάρει το 2022 (pics & vid)
Το 2022 αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι, ο «Τιτανικός ΙΙ», το πλοίο αντίγραφο του πρωτότυπου Τιτανικού που βυθίστηκε το 1912, αφού συγκρούστηκε με παγόβουνο.

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας και πολιτικός Κλάιβ Πάλμερ, που είναι πίσω από αυτή την αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι εργασίες στο πλοίο ξανάρχισαν -μετά τη διακοπή τους πριν από τρία χρόνια λόγω οικονομικών διαφορών με την κινεζική κυβέρνηση.

Λέγεται ότι το νέο πλοίο θα είναι ακριβές αντίγραφο του εμβληματικού Τιτανικού αλλά για να αποφευχθεί ένα νέο ναυάγιο, θα είναι εξοπλισμένο με πολλές λέμβους, σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης και ραντάρ.

«Το πλοίο θα ακολουθήσει το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει ο Τιτανικός, από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, αλλά θα περιπλανηθεί και σε όλες τις χώρες του κόσμου προσελκύοντας την προσοχή σε κάθε λιμάνι που επισκέπτεται", δήλωσε ο Πάλμερ.

Η Blue Star Line παρουσίασε τον σχεδιασμό του νέου πλοίου που θα αποτελείται από εννέα καταστρώματα και 835 καμπίνες, που θα φιλοξενούν 2.435 επιβάτες.

Είναι σχεδιασμένο όπως ο πρωτότυπος Τιτανικός και θα υπάρχει ακόμα και η εμβληματική μεγάλη σκάλα, που όλοι θυμόμαστε από την ταινία του Τζέιμς Κάμερον.