Αποκαλυπτικό βίντεο για τον Γουάινστιν: Καρέ - καρέ η παρενόχληση της ηθοποιού Μελίσα Τόμσον (vids)

Gazzetta team
Αποκαλυπτικό βίντεο για τον Γουάινστιν: Καρέ - καρέ η παρενόχληση της ηθοποιού Μελίσα Τόμσον (vids)
Γροθιά στο στομάχι αποτελούν τα βίντεο που διέρρευσαν κι αποκαλύπτουν την δράση του Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατηγορούμενου για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών σε βάρος νεαρών συνεργάτιδών του αλλά κι ηθοποιών στις ταινίες που διεύθυνε την παραγωγή τους.

Στα δύο επίμαχα βίντεο, που δημοσιεύθηκαν από το βρετανικό δίκτυο Skynews, φαίνεται ο επί χρόνια κορυφαίος σκηνοθέτης και παραγωγός να παρενοχλεί σεξουαλικά, με χυδαίες κινήσεις κι εκφράσεις, την ηθοποιό Μελίσα Τόμσον, η οποία πλέον βρίσκεται στη θέση του κατήγορού, καθώς η κατάθεσή της αναφέρει ότι εκτός από το περιστατικό της παρενόχλησης, σε δεύτερο χρόνο βιάστηκε από τον Γουάινστιν.

Στο βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών, μία κρυφή κάμερα καταγράφει την συνάντηση του σκηνοθέτη με την ηθοποιό σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου είχαν κλείσει ραντεβού για επαγγελματικά θέματα.

Οι προθέσεις του Γουάινστιν αποκαλύπτονται σχεδόν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησης, με το παρατεταμένο χάδι στην πλάτη της Τόμσον, ενώ ο ίδιος σε μία αποστροφή του λόγου του ζητάει την άδειά της για να την φλερτάρει. Αυτή η πτυχή, μάλιστα, έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες κι άλλων θυμάτων του σκηνοθέτη, ο τελευταίος συνήθιζε να «ζητά την άδεια» από τα θύματά του, παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς οι γυναίκες (που σε πολλές περιπτώσεις ήταν υφιστάμενές του δεν μπορούσαν να τον έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του.

Στη συνέχεια του αποκαλυπτικού οπτικού υλικού εμφανίζεται ο Γουάινστιν να θωπεύει σε κάθε σημείο του σώματος τη νεαρή ηθοποιό, ενώ οι εκφράσεις του δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. «Εσύ είσαι καυτή», «Άσε με να πάρω λίγο από σένα», «Δώστο μου» είναι μόνο μερικές από τις χυδαίες εκφράσεις που εκστομίστηκαν από τον σκηνοθέτη, ο οποίος υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως όλα όσα έγιναν (φλερτ, σεξουαλική επαφή) έιχαν την συναίνεση της ηθοποιού, κάτι το οποίο η ίδια αρνείται κατηγορηματικά.

Η Τόμσον παραδέχθηκε πως ήταν λάθος της να ξαναβρεθεί με τον Γουάινστιν μετά την πρώτη του παρενόχληση, όμως οι επαγγελματικοί λόγοι κι η αφέλειά της την οδήγησαν στην απόφαση να τον ξανασυναντήσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου βιάστηκε από τον σκηνοθέτη.

Πληροφορίες: news.sky.com