Συγκλονίζει η μαρτυρία του οδηγού που σχεδόν κρεμάστηκε στο κενό στην Γένοβα (pic)

Gazzetta team
Συγκλονίζει η μαρτυρία του οδηγού που σχεδόν κρεμάστηκε στο κενό στην Γένοβα (pic)
Την εφιαλτική μαρτυρία του περιέγραψε ο 37χρονος οδηγός του πράσινου φορτηγού, που βρέθηκε δίπλα στο σημείο της γέφυρας Μοράντι που κατέρρευσε στη Γένοβα και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο 37χρονος, η φωτογραφία του φορτηγού του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου, περιέγραψε τη φρίκη που βίωσε την στιγμή της τραγωδίας και το πώς ένιωσε όταν σταμάτησε λίγα μέτρα πριν από το σημείο της κατάρρευσης της γέφυρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 37χρονος επέστρεφε από μια παράδοση σε ένα παντοπωλείο και ταξίδευε από τη Σαβόνα στη Γένοβα όταν βρέθηκε στη μία από τις δύο λωρίδες με κατεύθυνση το Λεβάντε.

Όπως εξήγησε λίγο πριν το τραγικό συμβάν ένα αυτοκίνητο τον είχε προσπεράσει και παρότι δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα λόγω βροχής, μετά την προσπέραση μείωσε κι άλλο την ταχύτητά του για να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας στην περιοχή.

«Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν και τότε είδα τον δρόμο να καταρρέει, με όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μου», ανέφερε στους διασώστες. «Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Ήταν λες και είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τη γέφυρα να πέφτει. Φρέναρα. Κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό», ανέφερε.

«Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση», πρόσθεσε.

Ο 37χρονος κατάφερε να διανύσει 12 μέτρα με την όπισθεν. «Κατάλαβα πως όλα είχαν καταρρεύσει, πως έπρεπε να ξεφύγω. Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως», είπε στους διασώστες.

Στους 39 οι νεκροί

Να υπενθυμίσουμε ότι η γέφυρα που κατέρρευσε την Τρίτη σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 39 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Μια μέρα με΄τα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται με σκόπο να ανασυρθούν από τα συντρίμμια της γέφυρας Morandi τυχόν επιζώντες.

Οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι δεκαέξι, εκ των οποίων δώδεκα σε σοβαρή κατάσταση ενώ πέντε από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους

Κατά την κατάρρευση της Γέφυρας έχασε τη ζωή του ένας άνδρας από την Χιλή καθώς και τρεις γάλλοι. Πηγές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι πιθανό, στο τέλος, ο απολογισμός των νεκρών, να φτάσει τους σαράντα.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια. Ο δε περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι, δήλωσε ότι «υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν να σωθούν οι περισσότεροι τραυματίες» και επιβεβαίωσε ότι «αναζητώνται ακόμη πολλοί αγνοούμενοι, κάτω από τη γέφυρα».

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η γέφυρα είχε κατασκευαστικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, ευχαρίστησε όλους τους διασώστες και τους εθελοντές του έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.

Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ. Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.

Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή,χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος. «Πρόκειται για μια τεράστια και παράλογη τραγωδία», δήλωσε ο εισαγγελέας της Γένοβας, Φραντσεσκο Κότσι.

Πηγή: reader.gr