Στα νοσοκομεία εκατομμύρια Βρετανοί λόγω (και) του πρωτοφανούς καύσωνα στο Νησί

Gazzetta team
Στα νοσοκομεία εκατομμύρια Βρετανοί λόγω (και) του πρωτοφανούς καύσωνα στο Νησί
Οι ασυνήθιστοι -σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες- Βρετανοί συρρέουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε για 42 ολόκληρα χρόνια.

Οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν εδώ κι αρκετές εβδομάδες την Μεγάλη Βρετανία, παραλίγο να «ρίξουν» το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, καθώς χιλιάδες πολίτες καθημερινά συνέρρεαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ώστε να αναζητήσουν περίθαλψη, εξαιτίας των αποτελεσμάτων της ακατάπαυστης ζέστης που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, 2.176.000 πολίτες επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των ημερών του φετινού καλοκαιριού, αριθμός ρεκόρ για ολόκληρη την περίοδο που κρατούνται επίσημα στοιχεία.

Το φετινό καλοκαίρι, που θεωρείται το θερμότερο από το 1976, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι ασυνήθιστοι σε τέτοιας έντασης καύσωνα, ενώ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούν στα χιλιάδες αιτήματα για νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή.

Πάντως, όπως σημειώνουν κι οι Βρετανοί ιθύνοντες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι 2 εκατομμύρια επισκέψεις δεν αφορούν αποκλειστικά παθήσεις λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς καταγγέλουν ελλείψεις σε εξοπλισμό αλλά και σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις που έχουν φέρει σε οριακό σημείο της δυνατότητες ανταπόκρισης του βρετανικού ΕΣΥ.