To Άμστερνταμ βάζει... φρένο στην γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια

Gazzetta team
To Άμστερνταμ βάζει... φρένο στην γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια
Το Άμστερνταμ σκοπεύει να λάβει νέα μέτρα για να περιορίσει την τουριστική πίεση στην περίφημη Κόκκινη Συνοικία, προβλέποντας μεταξύ άλλων να κλείνει δρόμους με στόχο τον καθαρισμό τους και να ρυθμίζει τις ροές των τουριστών στις ώρες αιχμής, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν αφού αξιωματούχοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε «ζούγκλα» τη νύχτα, με την αστυνομία να αδυνατεί να επέμβει για την καταστολή της εγκληματικότητας και της βίας.

«Το Άμστερνταμ θα λάβει νέα μέτρα για να ελαττώσει την πίεση στο κέντρο της πόλης και να βελτιώσει τις πρόσβαση στη συνοικία Βάλεν» τονίζεται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Το Ντε Βάλεν είναι η περίφημη Κόκκινη Συνοικία της πόλης, όπου ιερόδουλες προσεγγίζουν τους πελάτες τους πίσω από βιτρίνες.

«Μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων καταλήγουν στους δρόμους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε "διακοπές" (στην κυκλοφορία) σε ορισμένους δρόμους για να τους καθαρίζουμε», εξηγεί η δημοτική αρχή.

«Ορισμένα τμήμα του Βάλεν θα κλείνουν για το κοινό προκειμένου να καθαρίζονται οι δρόμοι» συμπληρώνει.

Επιπλέον, το Άμστερνταμ θα εφαρμόζει χρωματικό κώδικα ανάλογα με την πυκνότητα του πλήθους, από το πράσινο στο κόκκινο.

«Εάν ο κώδικας θα γίνεται κόκκινος, θα κινητοποιούνται "οι ξεναγοί" κι εφόσον καταστεί αναγκαίο οι δρόμοι θα κλείνουν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι «ξεναγοί» είναι δημοτικοί υπάλληλοι που θα αναλαμβάνουν να κατευθύνουν τους τουρίστες προς τις λιγότερες δημοφιλείς συνοικίες και θα αποτρέπουν κάθε είδους αντικοινωνική συμπεριφορά.

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα στις δυνάμεις επιβολής του νόμου να επιβάλουν επιτόπου πρόστιμα στους τουρίστες, που θα καλούνται να τα πληρώσουν αμέσως.

Περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Άμστερνταμ κάθε χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ολλανδίας.

Πηγή: insider.gr