Από 200.000 δολάρια θα κοστίζει το εισιτήριο για το διαστημικό ταξίδι!

Gazzetta team
Από 200.000 δολάρια θα κοστίζει το εισιτήριο για το διαστημικό ταξίδι!
Η εταιρεία πυραύλων του Τζεφ Μπέζος σχεδιάζει να χρεώνει τους επιβάτες περίπου 200.000 έως 300.000 δολάρια για τα πρώτα ταξίδια στο διάστημα το επόμενο έτος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.
Οι πιθανοί πελάτες και η αεροναυπηγική βιομηχανία ανυπομονούσαν να μάθουν το κόστος ενός εισιτηρίου για το νέο όχημα Space Shepard της Blue Origin, για να διαπιστώσουν εάν είναι οικονομικά προσιτό και αν η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει αρκετή ζήτηση για να έχει κέρδος από τον διαστημικό τουρισμό.

Τα στελέχη της εταιρείας, που ξεκίνησαν από την Amazon.com Inc, το 2000, δήλωσαν σε μια επιχειρηματική διάσκεψη τον περασμένο μήνα ότι προγραμματίστηκαν δοκιμαστικές πτήσεις με επιβάτες στο New Shepard και ότι θα ξεκινήσουν να πουλούν εισιτήρια το επόμενο έτος.

Η εταιρεία, με έδρα περίπου 32 χιλιόμετρα νότια του Σηάτλ, δημοσίευσε το γενικό σχέδιο του οχήματος - που περιλαμβάνει πυραύλους εκτόξευσης και αποσπώμενες κάψουλες επιβατών - αλλά έχει συγκρατηθεί μυστικό η κατάσταση παραγωγής και οι τιμές των εισιτηρίων.

Οι εκπρόσωποι της Blue Origin δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τα προγράμματα και τη στρατηγική τιμολόγησης. Ο Μπέζος δήλωσε ότι οι τιμές των εισιτηρίων δεν είχαν ακόμη αποφασιστεί.


Πηγή: insider.gr