Μουσουλμάνοι πλήρωσαν την εγγύηση νεαρού που είχε επιτεθεί στο τζαμί τους (vid)

Gazzetta team
Μουσουλμάνοι πλήρωσαν την εγγύηση νεαρού που είχε επιτεθεί στο τζαμί τους (vid)
Oι υπεύθυνοι κι οι πιστοί ενός μουσουλμανικού χώρου λατρείας στην πολιτεία του Αρκάνσας στις ΗΠΑ αποφάσισαν να πληρώσουν οι ίδιοι την εγγύηση των 1.700 δολαρίων του ανθρώπου που επιτέθηκε και βανδάλισε τους χώρους του τζαμιού με νεοναζιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.

Ο 23χρονος σήμερα Αβραάμ Ντέιβις είχε ζωγραφίσει ναζιστικά και ξενοφοβικά σύμβολα σε χώρους του τεμένους πριν από 2 χρόνια, ενώ η σύλληψή του από άντρες της τοπικής αστυνομίας είχε οδηγήσει στην καταδίκη του σε εξαετή κάθειρξη για διασπορά μίσους.

Όμως, η αναγνώριση του σφάλματός του μέσα από επιστολή που απέστειλε στον υπέυθυνο λειτουργίας του χώρου, έφερε την ευαισθητοποίηση των πιστών του τεμένους, οι οποίοι αποφάσισαν να καταβάλουν οι ίδιοι το ποσό της εγγύησης του Ντέιβις, γεγονός που άνοιξε την πόρτα για την αποφυλάκισή του.

Στην επιστολή του ο νεαρός είχε υποστηρίξει πως όσα έκανε ήταν «ένα τεράστιο λάθος, τις συνέπειες του οποίου θα πληρώνει για μια ζωή», ενώ αναγνώρισε πως «οι άνθρωποι που του προσέφεραν συγχώρεση παρά τις πράξεις, είναι πολύ καλύτεροι από εκείνον».

Ο Λουάι Νασρί, υπεύθυνος λειτουργίας του τζαμιού Αλ Σαλάμ που βρίσκεται στην πόλη Φορτ Σμιθ του Αρκάνσας αναγνώρισε την ειλικρινή μεταμέλεια του Ντέιβις, ενώ σημείωσε πως ο «χρυσός κανόνας» των μουσουλμάνων επιβάλει την συγχώρεση προς κάποιον που έχει αναγνωρίσει τα λάθη του αλλά και την βοήθεια προς όποιον έχει ανάγκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέιβις δεν έχει τη δυνατότητα να ευχαριστήσει κατ' ιδίαν τους ανθρώπους που τον έβγαλαν από τη φυλακή, καθώς εκκρεμεί δικαστική εντολή που του απαγορεύει να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με τους ανθρώπους του τεμένους, ωστόσο οι τελευταίοι δηλώνουν πρόθυμοι για μία συζήτηση μαζί του ώστε να τον βοηθήσουν να αντιληφθεί καλύτερα πως όσα τους χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα τους ενώνουν.