Αναίσθητος δρομέας πέταξε τα πράγματα άστεγου μέσα στην λίμνη (pics & vid)

Gazzetta team
Αναίσθητος δρομέας πέταξε τα πράγματα άστεγου μέσα στην λίμνη (pics & vid)
Η στιγμή που ένας άντρας που κάνει τζόκινγκ αρχίζει με απίστευτη μανία να πετάει τα πράγματα ενός άστεγου στην κοντινή δίπλα προκαλεί οργή στην αμερικανική κοινή γνώμη, με πολλούς να ζητούν τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ενός άλλου περαστικού, ενώ ο δρομέας βρίζει με ακατονόμαστες εκφράσεις τον άστεγο που απουσιάζει, λέγοντας ότι «είναι αηδιαστικός και μυρίζει άσχημα», ενώ οι υπόλοιποι πολίτες δεν κάνουν καμία κίνηση για να τον εμποδίσουν, παρά το γεγονός ότι μερικοί εξέφρασαν ανοιχτά την διαφωνία τους με την πράξη του.

Οι εικόνες προκάλεσαν εξαιρετικά δυσμενή εντύπωση σε όσους έτυχε να βρίσκονται μπροστά στο συμβάν αλλά και σε όσους είδαν το βίντεο, ενώ ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης ξεσηκώθηκε κι αγκάλιασε τον άπορο κι άστεγο άντρα, καθώς σε χρόνο ρεκόρ συγκεντρώθηκαν δεκάδες καινούργια και καθαρά ρούχα, σεντόνια και κουβέρτες, τα οποία δόθηκαν στον άντρα που είχε δει όλα του τα υπάρχοντα στην επιφάνεια της λίμνης.

Η πράξη του δρομέα προκάλεσε αίσθηση κι έφερε στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα των αστέγων στο Όκλαντ, καθώς οι πολίτες που μένουν στον δρόμο υπολογίζονται στους 12.000, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της πόλης.

Η δήμαρχος της περιοχής κράτησε σαφείς αποστάσεις από την κτηνώδη συμπεριφορά του δρομέα, ενώ χιλιάδες πολίτες μαζεύουν υπογραφές ώστε να βρεθεί και να εντοπιστεί ο δράστης της απάνθρωπης ενέργειας και να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη αλλά και για να αποζημιώσει τον άστεγο.