Eννιάχρονη εθίστηκε στα video games σε τέτοιο βαθμό που ξέχασε να πάει στην τουαλέτα

Gazzetta team
Eννιάχρονη εθίστηκε στα video games σε τέτοιο βαθμό που ξέχασε να πάει στην τουαλέτα
Η μανία των παιδιών με τα video games μερικές φορές μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η υπόθεση μιας εννιάχρονης από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία εθίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που κρίθηκε επιβεβλημένη η εισαγωγή της σε κέντρο αποκατάστασης,

Bet royale* Ποιος θα επιβιώσει; Έπαθλο 10,000€! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Το εννιάχρονο κορίτσι βρισκόταν για δεκάδες ώρες μπροστά στον υπολογιστή της, παίζοντας μανιωδώς το παιχνίδι Fortnite, που κάνει θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εθισμός του ανήλικου κοριτσιού, μάλιστα, την έφτασε στο σημείο να κάνει την ανάγκη της στα ρούχα της, καθώς δεν ήθελε επ' ουδενί λόγο, να χάσει έστω και μερικά δευτερόλεπτα δράσης μπροστά στην κονσόλα της.

Επίσης, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η εννιάχρονη χτύπησε τον πατέρα της, όταν ο τελευταίος αποπειράθηκε να κατάσχει την παιχνιδομηχανή, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχασε δεκάδες μέρες σχολικών μαθημάτων, εξαιτίας της πρωτοφανούς αφοσίωσής της στο παιχνίδι.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε γονείς κι εκπαιδευτικούς, καθώς τα παιδιά έχουν την τάση της προσκόλλησης σε ανάλογες δραστηριότητες, με τους γονείς πολλές φορές να χάνουν τον έλεγχο και να απευθύνονται σε ειδικούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πηγή: mirror.co.uk