Ο Τραμπ σκέφτεται να απονείμει χάρη μετά θάνατον στον Μοχάμεντ Άλι

Gazzetta team
Ο Τραμπ σκέφτεται να απονείμει χάρη μετά θάνατον στον Μοχάμεντ Άλι
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή ότι σκέφτεται να απονείμει μεταθανάτια χάρη στον Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος καταδικάστηκε το 1967 επειδή αρνήθηκε να καταταγεί στον στρατό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο πόλεμος του Βιετνάμ.

Ο δικηγόρος του Μοχάμεντ Άλι δήλωσε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι απαραίτητο» καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ακυρώσει αυτή την ποινή το 1971.

«Σκέπτομαι τον Μοχάμεντ Άλι και κάποιους ακόμα ανθρώπους, των οποίων οι ποινές δεν ήταν πολύ δίκαιες», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο των G7.

Σε δήλωσή του, ο Ρον Τουίρ, συνήγορος του Άλι είπε ότι παρά το γεγονός ότι «εκτιμά την σκέψη του Προέδρου, η απονομή χάρης δεν είναι απαραίτητη. «Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την καταδίκη του Μοχάμεντ Άλι με ομόφωνη απόφαση το 1971. Δεν υπάρχει καμία καταδίκη από την οποία απαιτείται χάρη», τόνισε.

Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο θρυλικός πυγμάχος είναι μόνο ένα από τα 3.000 ονόματα που εξετάζει για την απονομή χάριτος.