Ακόμα ένας νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Gazzetta team
Ακόμα ένας νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά
Ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 14ης Μαΐου κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

"Ο Μοχάμεντ Νάιμ Χαμάντα, 30 ετών, υπέκυψε από επιπλοκές των τραυμάτων του που προκλήθηκαν από σφαίρες των δυνάμεων της ισραηλινής κατοχής στις 14 Μαΐου ανατολικά της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε ο 'Ασραφ αλ-Κόντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Χαμάς.

Τουλάχιστον 124 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την έναρξη των διαδηλώσεων --στις 30 Μαρτίου-- κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν στις 14 Μαΐου όταν τουλάχιστον 61 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ώρα που χιλιάδες μεταξύ αυτών πλησίαζαν το βαριά φυλασσόμενο από τον ισραηλινό στρατό τείχος στη μεθόριο. Διαδήλωναν κατά της μεταφοράς εκείνη την ημέρα από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ δικαιολόγησε τις ενέργειές του τονίζοντας ότι ήταν απαραίτητες για την προάσπιση των συνόρων του και την παρεμπόδιση της παρείσφρησης Παλαιστίνιων στο έδαφός του.