Κυνηγός του τέρατος του Λοχ Νες υποστηρίζει πως κατέγραψε την Νέσι (vid)

Gazzetta team
Κυνηγός του τέρατος του Λοχ Νες υποστηρίζει πως κατέγραψε την Νέσι (vid)
Για ακόμη μία φορά, ένας επίδοξος «κυνηγός» του περιβόητου τέρατος της λίμνης Λοχ Νες στην Σκoτία υποστηρίζει πως κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, την Νέσι, το θρυλικό τέρας που ζει στον βυθό της λίμνης.

Ο Ιρλανδός νοσοκόμος Eoin O'Faodhagain, ο οποίος προσπαθεί εδώ κι αρκετά χρόνια να αποδείξει την ύπαρξη του τέρατος, ισχυρίζεται πως κατέγραψε τις κινήσεις του πλάσματος στην επιφάνεια της λίμνης, ενώ το βίντεο που δημοσιοποίησε στην βρετανική έκδοση της Daily Mail έχει διάρκεια περίπου 2 λεπτών.

Ο «κυνηγός της Νέσι» επισκέπτεται πολύ συχνά την λίμνη του Λοχ Νες στα σκοτσέζικα highlands, με σκοπό να καταγράψει το περιβόητο τέρας, που απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη εδώ κι εκατοντάδες χρόνια.

Μάλιστα, το βίντεο του O'Faodhagain έγινε δεκτό στο «επίσημο» γραφείο θεάσεων και καταγραφών του τέρατος (Official Loch Ness Monster Sightings Register), κάτι που φάνηκε να ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Ιρλανδό νοσοκόμο, καθώς όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του είχαν αποβεί άκαρπες.

Πάντως, στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας κι είναι τραβηγμένο από εξαιρετικά μεγάλη απόσταση, εμφανίζεται ένας περίεργος κυματισμός στην επιφάνεια του νερού, με τον O'Faodhagain να είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι πρόκειται για την Νέσι, ενώ ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να προσκομίσει την πρωτότυπη καταγραφή (διάρκειας 20 λεπτών) σε όσους μπορέσουν να διαπιστώσουν με σαφήνεια την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως στο πέρασμα των χρόνων, εκατοντάδες παρόμοια βίντεο, φωτογραφίες κι αναφορές έχουν «καταγράψει» τις κινήσεις του τέρατος, όμως κανένα από τα παραπάνω δεν στάθηκε ικανό να πείσει τους επιστήμονες για την ύπαρξη της Νέσι, καθώς στη λίμνη έχουν λάβει κατά καιρούς εκτεταμένες υποβρύχιες έρευνες με υπερσύγχρονα μέσα και μηχανήματα, που διέψευσαν κατηγορηματικά ότι οποιοδήποτε αντίστοιχο πλάσμα ζει στα νερά της λίμνης.