Ατυχία για «Όσκαρ»: Γλύτωσε από την έκρηξη του Βεζούβιου, σκόνταψε και χτυπήθηκε από βράχο (pics & vid)

Gazzetta team
Ατυχία για «Όσκαρ»: Γλύτωσε από την έκρηξη του Βεζούβιου, σκόνταψε και χτυπήθηκε από βράχο (pics & vid)
Ένα νέο εύρημα από την ισοπεδωμένη αρχαία Πομπηία έρχεται να πρoσδώσει νέο ενδιαφέρον στις έρευνες των αρχαιολόγων που πραγματοποιούν ανασκαφές στα ερείπια της πόλης.

Οι ανασκαφές κι οι έρευνες στην αρχαία πόλη της Πομπηίας που ισοπεδώθηκε από την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 π.Χ. συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ τα νέα ευρήματα που έρχονται στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη δίνουν νέα πνοή κι ενδιαφέρον.

Λίγο καιρό πριν, είχαν δει το φως της δημοσιότητας, εκπληκτικά συντηρημένα ευρήματα από τα απομεινάρια ενός αλόγου που εντοπίστηκαν σε στάβλο της πόλης, ενώ η νέα ανακάλυψη των αρχαιολόγων είναι αρκετή ώστε να μας δώσει μια γεύση από τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην πόλη κατά την έκρηξη του ηφαιστείου, περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα που πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, έφερε στο φως τον σκελετό ενός 30χρονου άντρα, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως επιβίωσε της έκρηξης του ηφαιστείου αλλά και των τρομακτικών πυροκλαστικών κυμάτων που ακολούθησαν την έκρηξη, όμως ένα χτύπημα στο πόδι τον καθυστέρησε αρκετά κατά την διαφυγή του, προκαλώντας τον τραγικό του θάνατο, καθώς στη συνέχεια καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο κομμάτι βράχου, από τα εκατοντάδες που αποκολλήθηκαν από το βουνό και σάρωσαν ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Οι επιστήμονες, μάλιστα, διαπίστωσαν πως η σορός του άτυχου άντρα διατηρήθηκε σε μοναδική κατάσταση λόγω της τέφρας που κάλυψε τα πάντα για αιώνες, ενώ στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν καταγραφεί προγενέστερες έρευνες από τους επιστήμονες, που θεωρούν ότι το εν λόγω σημείο έχει μείνει απαράλλαχτο από εκείνες τις ημέρες.

Βέβαια, προς το παρόν μόνο το σώμα του άντρα έχει καταστεί δυνατό να εξεταστεί, καθώς το κεφάλι του παραμένει σφηνωμένο κάτω από τον βράχο, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ο θάνατός του ήταν εξαιρετικά βίαιος κι ακαριαίος.