Έδωσε 1,8 εκ. για να αγοράσει ρολόι του Έλβις Πρίσλεϊ (pics)

Gazzetta team
Έδωσε 1,8 εκ. για να αγοράσει ρολόι του Έλβις Πρίσλεϊ (pics)
Το ρολόι είχε δωθεί στον «βασιλιά» της ροκ εν ρολ από την δισκογραφική του εταιρεία το 1960.

Ένα πλατινένιο ρολόι που άνηκε στον μοναδικό Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Γενεύη στην τιμή ρεκόρ των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το πανάκριβο ρολόι που είχε χαρίσει στον «βασιλιά» η δισκογραφική RCA Records, για τα 75 εκατ. δίσκους που είχε πουλήσει στις αρχέςτης δεκαετίας του 1960.

Το συγκεκριμένο ρολόι βγήκε δημοπρατήθηκε στη Γενεύη με έναν από τους επίδοξους αγοραστές να δίνει 1.812.500 δολάρια για να το αποκτήσει, ξεπερνώντας κατά πολύ την τιμή που αναμενόταν να πιάσει (54.000-108.000 δολάρια).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για ρολόι Omega.

Από πλατίνα 18 καρατίων, με 44 διαμάντια, το ρολόι είχε δοθεί στον Πρίσλεϊ ως δώρο και στο πίσω μέρος είναι χαραγμένο «Στον Ελβις, 75 εκατ. δίσκοι, RCA Victor, 12-25-60».

Εντυπωσιακή είναι όμως και η ιστορία πίσω από το ρολόι. Ο Ελβις Πρίσλεϊ καθόταν σε ένα εστιατόριο, όταν τον πλησίασε κάποιος και του είπε «Ωραίο ρολόι».

Ο «βασιλιάς», κοίταξε το ρολόι στο χέρι του συνομιλητή του, ένα Hamilton με διαμάντια, και του απάντησε: «Μου αρέσει και το δικό σου ρολόι. Θέλεις να ανταλλάξουμε;». Ο ανιψιός αυτού του άνδρα έβγαλε σε δημοπρασία το ρολόι.