Ο Κιμ βάζει λουκέτο στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις

Gazzetta team
Ο Κιμ βάζει λουκέτο στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις
H είδηση της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και στα δύο κράτη της περιοχής.

Κλείνουν μέσα στο Μάιο οι χώροι πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μετά τη συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ι όλα... άλλαξαν όπως φαίνεται.

«Ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής δήλωσε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο και θα καλέσει σύντομα εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να φανερώσουν τη διαδικασία στη διεθνή κοινότητα με έναν διαφανή τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

Οι ηγέτες Βόρειας και Νότιας Κορέας υπέγραψαν από κοινού δήλωση και αποφάσισαν επίσης να βάλουν τέλος επίσημα στον πόλεμο της Κορέας, υπογράφοντας ανακωχή.

Την είδηση της αποπυρηνικοποίησης υποδέχθηκαν θετικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το ΝΑΤΟ, το Λονδίνο αλλά και η Ρωσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την «ιστορική» συνάντηση ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μόνον οι πράξεις στο μέλλον θα επιτρέψουν να κριθεί ποιες θα είναι οι εν εξελίξει αλλαγές.

Πηγή: reader.gr