Κρυφή κάμερα αποκαλύπτει την ξεκαρδιστική καθημερινότητα των πιγκουίνων της Ανταρκτικής (pics & vid)

Gazzetta team
Κρυφή κάμερα αποκαλύπτει την ξεκαρδιστική καθημερινότητα των πιγκουίνων της Ανταρκτικής (pics & vid)
Oι κρυμμένες GoPro κάμερες αποκάλυψαν τα μυστικά των εκατομμυρίων κατοίκων της παγωμένης Ανταρκτικής.

Μοναδικές στιγμές από την καθημερινότητα και τις συνήθειες των μοναδικών μόνιμων κατοίκων της παγωμένης Ανταρκτικής, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στα πλαίσια ερευνητικής αποστολής στις αχανείς εκτάσεις του πιο αφιλόξενου σημείου στον πλανήτη.

Ο κινηματογραφιστής Άντονι Πάουελ, τοποθέτησε μια σειρά από κρυμμένες GoPro κάμερες, καταφέρνοντας να διειδύσει στον κόσμο των εκατομμυρίων πιγκουίνων που διαμένουν στην παγωμένη ήπειρο του νότιου ημισφαιρίου.

Στα πλάνα, που καταγράφηκαν σε διάστημα αρκετών μηνών, οι πιγκουίνοι εμφανίζονται ιδιαίτερα περίεργοι σχετικά με τις τοποθετημένες κάμερες, χαρίζοντας μοναδικά ενσταντανέ στον Πάουελ, που δήλωσε χαρούμενος και δικαιωμένος για την επιλογή του να τοποθετήσει τις κάμερες στην περιοχή.

Ο Πάουελ δήλωσε πως στόχος του ήταν να καταγράψει τα πλάνα από τη ζωή και την καθημερινότητα των θαλάσσιων πλασμάτων χωρίς να τα επηρεάσει με τη παρουσία του, ενώ με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι περισσότερες από τις κάμερες βρέθηκαν σε σημείο διαφορετικό από εκείνο που τις είχε τοποθετήσει.