Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.

FOLLOW US

Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.
BWIN stripe gif

«Αφαιρέσαμε σημαία από βραχονησίδα» υποστηρίζει ο Γιλντιρίμ, διαψεύδει η κυβέρνηση (pics & vid)

Gazzetta team
«Αφαιρέσαμε σημαία από βραχονησίδα» υποστηρίζει ο Γιλντιρίμ, διαψεύδει η κυβέρνηση (pics & vid)
Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός της τουρκικής πλευράς, ενώ άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε πως «αφαιρέσαμε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα του Αιγαίου».

«Δεν θα συμβιβαστούμε στη κυριαρχία και τα δικαιώματά μας» διεμήνυσε, σύμφωνα με την Aksam ο Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως στο Αιγαίο γίνονται κάποιες ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί η ένταση. «Υπάρχουν κομμάτια βράχου που δεν έχει σημασία σε ποιον ανήκουν», είπε ο Γιλντιρίμ.

«Βλέπουμε πως παίρνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες που είχαν παρθεί στα Καρντάκ» είπε ο Γιλντιρίμ, υπενθυμίζοντας το επεισόδιο στα Ίμια με την ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ομάδα της Ακτοφυλακής μετέβη στο σημείο και αφαίρεσε την ελληνική σημαία. «Σας συνιστούμε μην προβαίνετε σε προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε δηκτικά ο Γιλντιρίμ και διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της και «είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό».

Στο ίδιο ύφος και ο Τσαβούσογλου

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο και τόνισε πως «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν».

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου κατηγορώντας τον για καταστροφή των σχέσεων καλής γειτονίας και αναφέροντας πως ο λαϊκισμός στον οποίο στρέφεται δεν έχει καμία χρησιμότητα για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με το samos24.gr, νεαροί μετέβησαν με σκάφος στη βραχονησίδα Ανθρωποφαγάς, μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας και ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς

Διαψεύδει η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, πως υπάρχει περιστατικό αφαίρεσης ελληνικής σημαίας σε ακατοίκητη βραχονησίδα, όπως υποστηρίζει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Με βάση ενημέρωση από το Πεντάγωνο και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό. Συνεχίζεται η διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ταυτόχρονα ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα τη δήλωση του Γιλντιρίμ», για να επισημάνει πως η κυβέρνηση «δεν αποδέχεται καμία θεωρία περί γκρίζων ζωνών και φυσικά ούτε αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας».

Επιπλέον, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν στον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που ισχυρίστηκε ότι η Ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Από το Υπουργείο διαμηνύουν πως «δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία (σ.σ. Που δείχνει νεαρούς με ελληνική σημαία στη βραχονησίδα) είναι αληθινή», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα διευκρινίζουν πως δεν γνωρίζουν ποιος την δημοσιοποίησε ενώ «όλα είναι υπό διερεύνηση».

Πηγή: reader.gr