Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του 2018 που βραβεύθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό (pics)

Gazzetta team
Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του 2018 που βραβεύθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό (pics)
O «διαδηλωτής στις φλόγες» κέρδισε το πρώτο βραβείο φωτογραφίας για το 2018, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα υπόλοιπα καρέ που βραβεύθηκαν από την αρμόδια επιτροπή.

Ο πυριφλεγής διαδηλωτής, που απαθανατίστηκε σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικόλα Μαδούρο, χάρισε στον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ronaldo Schemidt, το πρώτο βραβείο φωτογραφίας για το 2018.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον 28χρονο κουκουλοφόρο Victor Salazar, ο οποίος συμμετείχε σε πορεία κατά του Μαδούρο το Μάιο του 2017. Ο νεαρός προσπάθησε να καταστρέψει μια αστυνομική μηχανή και τα καύσιμα εξερράγησαν με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Άκουσα την έκρηξη πίσω μου και αισθάνθηκα τη θερμότητα. Εκείνη τη στιγμή γύρισα πίσω και έκανα κλικ, χωρίς καν να βλέπω τι ακριβώς γίνεται» είπε ο φωτογράφος, ο οποίος επίσης κατάγεται από τη Βενεζουέλα.

Για την ιστορία, ο διαδηλωτής επέζησε αλλά με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Ο Ronaldo Schemidt ζει στο Μεξικό και κάλυπτε τις διαδηλώσεις για το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Magdalena Herrera που έκρινε τις φωτογραφίες δήλωσε ότι η εικόνα έχει «χρώμα, κίνηση και εξαιρετική σύνθεση. Έχει δύναμη και συναίσθημα».

Η οικογένεια του φωτογράφου κατάγεται από τη Βενεζουέλα αλλά ο ίδιος έχει εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Ακολουθούν οι υπόλοιπες 9 φωτογραφίες που βραβεύθηκαν από την Επιτροπή:

Πηγή: reader.gr