Ο Τραμπ έβαλε στρατό στα σύνορα με το Μεξικό μέχρι την κατασκευή του τείχους

Gazzetta team
Ο Τραμπ έβαλε στρατό στα σύνορα με το Μεξικό μέχρι την κατασκευή του τείχους
Τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε με δριμύτητα το Μεξικό λέγοντας ότι άφησε περισσότερους από 1000 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να κατευθυνθούν προς τις ΗΠΑ.

Τις ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για «την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό» τουλάχιστον μέχρι την ανέγερση ενός τείχους στην αμερικανική μεθόριο και μέχρι να υπάρξει «η κατάλληλη ασφάλεια».

«Θα κάνουμε πράγματα με τον στρατό... Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα» επεσήμανε ο μεγιστάνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι συζήτησε την ιδέα με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε με δριμύτητα το Μεξικό λέγοντας ότι άφησε περισσότερους από 1000 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να κατευθυνθούν προς τις ΗΠΑ, όπου πολλοί ελπίζουν ότι θα ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το «καραβάνι» νομιμοποιεί την ανέγερση του τείχους που ο ίδιος επιζητά στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ. «Εάν (αυτό το καραβάνι) φθάσει στα σύνορά μας, οι νόμοι μας θα είναι τόσο αδύναμοι και παθητικοί (…) θα είναι σαν να μην έχουμε σύνορα» υπογράμμισε σήμερα ο μεγιστάνας. «Έχουμε ανάγκη από ένα τείχος που θα έχει μήκος 1.100-1.300 χλμ», κατά μήκος των συνόρων, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού στα σύνορα, ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν.