Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα κρίνει τη μοίρα των δύο στρατιωτικών

Gazzetta team
Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα κρίνει τη μοίρα των δύο στρατιωτικών
Η τουρκική δικαιοσύνη θα κρίνει την τύχη των δύο Eλληνων στρατιωτικών αφότου αποφανθεί για το αν πέρασαν τα σύνορα από λάθος ή από πρόθεση. Παράλληλα απέρριψε οποιοδήποτε «παζάρι» με τις ελληνικές αρχές για ένα τέτοιο θέμα, αναφέρει σε συνέντευξή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στην γερμανική «Zeit Online», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εφόσον οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα η υπόθεση παραπέμπεται στην δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς χαρακτηριστικά για το αν και πότε θα εφεθούν ελεύθεροι απάντησε ότι «εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο αξιωματικοί να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο Ελληνών στρατιωτών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς του ελικοπτέρου που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πήγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ο κ. Τσαβούσοβλου το αποκλείει αναφέροντας ότι «δεν θέλουμε τέτοια παζάρια με την Ελλάδα» Άλλωστε, όπως εξήγησε, τους Ελληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα αλλά σε τουρκικό έδαφος. Οσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό».

Πηγή: reader.gr