Κίνδυνος να τραβήξει ακόμη και... μήνες η υπόθεση με τους στρατιωτικούς

Gazzetta team
Κίνδυνος να τραβήξει ακόμη και... μήνες η υπόθεση με τους στρατιωτικούς
Μήνες ολόκληροι μπορεί να χρειαστούν για να γίνει η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στον Έβρο.

Η αίτηση αποφυλάκισής τους απορρίφθηκε από το Δικαστήριο της Αδριανούπολης και ως εκ τούτου θα παραμείνουν κρατούμενοι, χωρίς να έχει οριστεί δικαστήριο για την υπόθεση, για την παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Το σκεπτικό για τη μη αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων ήταν ότι η Τουρκία δεν είναι μόνιμος τόπος κατοικίας τους και υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν. Επίσης, οι δικαστές υποστήριξαν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των κινητών τηλεφώνων.

Όπως φαίνεται, η Άγκυρα δεν θα αφήσει...αναξιοποίητη την ευκαιρία και πρακτικά οι δυο στρατιωτικοί θα γίνουν «ενέχυρο» του Ερντογάν, σε μια στιγμή μάλιστα που η τουρκική προκλητικότητα έχει κορυφωθεί σε Αιγαίο και Κύπρο.

Ασαφές παραμένει και το κατηγορητήριο, καθώς αφενός μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αφετέρου κανείς δεν ξέρει τι θα περιλαμβάνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τουρκικά ΜΜΕ βοούν ότι οι δυο στρατιωτικοί θα κατηγορηθούν για κατασκοπεία αλλά ακόμα δεν υπάρχει επισήμως καμία κατηγορία.

Και παρότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ υποστηρίζει ότι δεν θα γίνει .... ανατολίτικο παζάρι με τους οκτώ στρατιωτικούς, εντούτοις όπως φαίνεται ο δρόμος με΄χρι την εκδίκαση και τη σύνταξη του κατηγορητηρίου θα είναι μακρύς.

Πηγή: reader.gr