Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.

FOLLOW US

Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.
BWIN stripe gif

Θρήνος στο Ιράν: Νεκροί κι οι 66 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους (pic)

Gazzetta team
Θρήνος στο Ιράν: Νεκροί κι οι 66 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους (pic)
Επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 60 επιβάτες συνετρίβη, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Φόβους για 66 νεκρούς εκφράζει η αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της ATR-72 το οποίο συνετρίβη το πρωί της Κυριακής σε ορεινή περιοχή του νότιου Ιράν.

Μεταξύ των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος ήταν και ένα παιδί, όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία, ενώ από τους 66 επιβαίνοντες οι 6 ήταν πλήρωμα. Λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή, δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση σωστικών ελικοπτέρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αερογραμμών, Μοχάμεντ Τάγκι Ταμπαταμπαϊ στην κρατική τηλεόραση.

Παρότι αρχικά ο εκπρόσωπος των αερογραμμών έκανε λόγο για «66 νεκρούς», ανακάλεσε λίγο αργότερα, διευκρινίζοντας ότι λόγω των καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η προσέγγιση στο σημείο, συνεπώς, δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

Ο ιρανικός Ερυθρός Σταυρός, πάντως, επιχείρησε στο σημείο και επιβεβαίωσε τη δυσχερή ορατότητα που υπάρχει στην περιοχή λόγω ομίχλης.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο και κατέπεσε 620 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης.

Όπως μεταδίδει το ημι-επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, πρόκειται για ένα αεορσκάφος ATR-72, και σημειώνει ότι λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν εδώ και δεκαετίες, ο στόλος των αεροσκαφών είναι παλαιωμένος και τα αεροπορικά δυστηχήματα είναι συχνά τα τελευταία χρόνια.

Την υπόθεση διερευνούν οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος.

Συλληπητήρια από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τα συλληπητήριά τους προς τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ιρανικό λαό αλλά με το καθεστώς της χώρας.

«Δράτω την ευκαιρία για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των 66 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα σήμερα» είπε, σε μια αποστροφή της ομιλίας του στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Δεν είμαστε σε διένεξη με τον ιρανικό λαό, μόνο με το καθεστώς», τόνισε.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό Ιράν λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο στην περιοχή αυτή τις τελευταίες ώρες επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα που ενδέχεται να συνέβαλε στη συντριβή του.