Οι Τούρκοι λένε πως «Ο Κοτζιάς ξεπέρασε τα όρια»

Gazzetta team
Οι Τούρκοι λένε πως «Ο Κοτζιάς ξεπέρασε τα όρια»
Στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πως η Ελλάδα δεν θα έχει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με τον εκπρόσωπό του σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ να «εκφράζει την ανησυχία του».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημείωσε ότι τοποθετήσει αυτού του τύπου είναι «ανησυχητικές». Ο ίδιος ανέφερε πως η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών την Τρίτη μετά το επεισόδιο στα Ίμια ήταν σε θετική ατμόσφαιρα παρά τις διαφορές των δύο χωρών και η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Υπό αυτό το πλαίσιο, για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την αποκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο», ανέφερε η ανακοίνωση. «Όμως, δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μια μη ειρηνική προσέγγιση που ξεπερνά τα όρια και βρίσκεται μακριά από την υπευθυνότητα που απαιτείται από την θέση του».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σημειώνει πως «στην υπόθεση που υπήρξε γύρω από τα νησιά των Ιμίων έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε» και διαμήνυσε ότι «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά».

Πηγή: insider.gr