Ιρλανδία: Αναιρέθηκε νόμος του 1922 που απαγόρευε την πώληση αλκοόλ τις Μεγάλες Παρασκευές

Gazzetta team
Ιρλανδία: Αναιρέθηκε νόμος του 1922 που απαγόρευε την πώληση αλκοόλ τις Μεγάλες Παρασκευές
Η απόφαση σκόρπισε κύματα χαράς στους «φίλους» του αλκοόλ στη χώρα της βόρειας Ευρώπης, καθώς το ιρλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε για την άρση του νόμου που ήταν σε ισχύ από το μακρινό 1922.

Το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας αποφάσισε πριν από λίγες μέρες να άρει την απαγόρευση πώλησης οινοπνευματωδών ποτών από τα μπαρ της χώρας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρασκευής.

Η απόφαση αυτή αναιρεί νόμο του 1922, που απαγόρευσε όλα τα μπαρ της χώρας να παραμένουν ανοιχτά και να σερβίρουν αλκοόλ την Μεγάλη Παρασκευή, σκορπώντας κύματα ενθουσιασμού κι ανακούφισης σε επαγγελματίες και θαμώνες, που ζητούσαν εδώ και χρόνια την αντικατάσταση του ισχύοντος νόμου.

Οι καταστηματάρχες που αντιτίθενται στο μέτρο που προβλέπει το κλείσιμο των μπαρ και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή, εκτιμούσαν ότι τα έσοδα τους από εκείνη την ημέρα θα μπορούσαν να καλύψουν λίγο τη ζημιά από τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ενώ η διαμάχη που έφτασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες πριν από περίπου 8 χρόνια, απασχόλησε αρκετά τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύουν από το 1922, οπότε ιδρύθηκε η ιρλανδική δημοκρατία, και η άρση τους αποτελεί σύμβολο των αλλαγών που σημειώνονται στην αυστηρά καθολική χώρα.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να αρθούν οι περιορισμοί. Ζούμε σε διαφορετική κοινωνία από εκείνη που υπήρχε όταν τέθηκαν σε εφαρμογή» οι περιορισμοί, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας Ντέιβιντ Στάντον.