Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο εστιατόριο που χρέωνε μισή περιουσία για 4 μπριζόλες

Gazzetta team
Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο εστιατόριο που χρέωνε μισή περιουσία για 4 μπριζόλες
Η πλεονεξία των ιδιοκτητών εστιατορίου στην Βενετία αποκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα να τους περιμένει ένα ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο.

Αντιμέτωποι με πρόστιμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ και μία δικαστική έρευνα σε εξέλιξη είναι οι ιδιοκτήτες εστιατορίου στη Βενετία, που χρέωσαν σχεδόν 1200 ευρώ σε γκρουπ Ιαπώνων επισκεπτών για ένα γεύμα που αποτελούταν από 4 μπριζόλες, ένα πιάτο με ψαρικά, δύο ποτήρια κρασί και νερό.

Οι δημοτικές κι οικονομικές υπηρεσίας της ιταλικής πόλης διενέργησαν πολλούς ελέγχους στο συγκεκριμένο εστιατόριo, με στόχο να πιστοποιήσουν κι άλλες παραβάσεις από την διεύθυνση του εστιατορίου, σε ένα θέμα που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους επαγγελματίες του τουρισμού σε ολόκληρη την περιοχή.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της πόλης, κοντά στην ξακουστή πλατεία Αγίου Μάρκου, ενώ εντοπίστηκαν αρκετές ακόμη παραβάσεις τόσο στο υγειονομικό κομμάτι όσο και στους τιμοκαταλόγους του καταστήματος.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας, καθώς τα πρόστιμα (εκτός από αυτό των 20.000) αναμένονται ιδιάιτερα τσουχτερά.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρέθηκε στο επίκεντρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, καθώς 4 Ιάπωνες επισκέπτες της πόλης κατήγγειλαν στις ιταλικές αρχές της Μπολόνια, όπου και διαμένουν, ότι χρεώθηκαν υπέρογκα ποσά στις πιστωτικές τους κάρτες, μετά το δείπνο τους στο κατάστημα, ενώ ο δήμαρχος, υποσχέθηκε να βάλει τέλος στην ασυδοσία και στην οικονομική εκμετάλλευση των επισκεπτών της ιταλικής μεσαιωνικής πόλης, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.