Ο Δανός εφευρέτης υποβρυχίου είχε προσχεδιάσει προσεκτικά τη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Δανία

Gazzetta team
Ο Δανός εφευρέτης υποβρυχίου είχε προσχεδιάσει προσεκτικά τη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Δανία
Η υπόθεση είχε μαγνητίσει τα δημοσιεύματα των δανικών μέσων ενημέρωσης για αρκετό καιρό μέχρι να αποκαλυφθεί ο δράστης της μακάβριας δολοφονίας.

Διαλύεται σιγά σιγά το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ από τον Πέτερ Μάντσεν στο υποβρύχιό του καθώς σήμερα, Τρίτη, προέκυψε από το κατηγορητήριο ότι ο Δανός εφευρέτης την έδεσε και την κακοποίησε προτού τη σκοτώσει.

Από το κατηγορητήριο που σήμερα, Τρίτη, δίνεται στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι ο Μάντσεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο της άτυχης γυναίκας. Ειδικότερα, ο Δανός εφευρέτης, περιμένοντας την Κιμ Βαλ για προγραμματισμένη συνέντευξη, είχε φέρει μαζί του στο υποβρύχιο ένα πριόνι, ένα κατσαβίδι και σωλήνες, αντικείμενα που χρησιμοποίησε για να χτυπήσει, να κόψει και να μαχαιρώσει την Κιμ Βαλ, ενώ αυτή βρισκόταν εν ζωή, αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν προς το παρόν καθοριστεί, αλλά οι εισαγγελικές αρχές λένε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από στραγγαλισμό ή επειδή της έκοψε τον λαιμό.

To χρονικό της εξαφάνισης και της δολοφονίας της Κιμ Βαλ

Ο Μάντσεν έχει ομολογήσει ότι διαμέλισε το θύμα μέσα στο υποβρύχιό του και πέταξε μέρη του σώματός της στη θάλασσα, αλλά αρνείται ότι τη δολοφόνησε ή ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και ισχυρίζεται ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μέσα στο υποβρύχιο και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Στις 16 Ιανουαρίου οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Μάντσεν ήταν ότι δολοφόνησε την Κιμ Βαλ και τεμάχισε τη σορό της, όπως επίσης και η κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης χωρίς συνουσία και ιδιαίτερα επικίνδυνης φύσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδή δημοσιογράφος δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2017 και τα μέλη της είχαν βρεθεί πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του Μάντσεν, από τον οποίο είχε πάει να πάρει συνέντευξη. Το κεφάλι και τα πόδια της είχαν βρεθεί μέσα σε μια τσάντα, ενώ τα ρούχα της νεαρής γυναίκας ήταν μαζεμένα μέσα σε μια δεύτερη τσάντα. Οι ιατροδικαστές εντόπισαν στο σώμα της γυναίκας 15 μαχαιριές. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα τραύματα προκλήθηκαν λίγη ώρα πριν ή μετά τον θάνατό της.

Πηγή: reader.gr