Κρουαζιερόπλοιο αντιμέτωπο με κυκλώνα καταμεσής του Ατλαντικού (vids)

Gazzetta team
Κρουαζιερόπλοιο αντιμέτωπο με κυκλώνα καταμεσής του Ατλαντικού (vids)
Το ταξίδι αναψυχής στην εξωτική Καραϊβική μετατράπηκε σε εφιάλτη, με τεράστια κύματα να κάνουν το τεράστιο κρουαζιερόλπλοι να μοίαζει με... βαρκούλα.

Η επιστροφή στο λιμάνι της Νέας Υόρκης για τους χιλιάδες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Breakaway, το οποίο πραγματοποιούσε ταξίδι προς τις εξωτικές Μπαχάμες, στα ανοιχτά της Φλόριντα, ήταν επεισοδιακή κι ακατάλληλοι για καρδιακούς.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής από την εβδομάδα αναψυχής, οι περίπου 4.000 επιβάτες του πλοίου, βίωσαν μία εμπερία που θα δυσκολυετούν πολύ να ξεχάσουν, καθώς η αμέλεια της εταιρείας του οδήγησε στο «μάτι» ενός κυκλώνα, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα τόσο στους επιβάτες, όσο και στο πλήρωμα.

Χαρακτηριστικό της απελπιστικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι επιβάτες παρέμειναν κλεισμένοι στις καμπίνες τους σχεδόν για 2 ολόκληρες μέρες, ενώ ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Τα τεράστια κύματα «κατάπιναν» το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, ενώ το πλήρωμα κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνει τα νερά που έμπαιναν συνεχώς στο εσωτερικό του πλοίου.

Τελικά, η ταλαιπωρία των άτυχων επιβατών έλαβε τέλος, όταν το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, ενώ δεκάδες βίντεο, τραβηγμένα από έντρομους επιβάτες, αποτυπώνουν γλαφυρότατα τις στιγμές πανικού κι αγωνίας που διαδραματίστηκαν.