Η στιγμή της επίθεσης σε πεζούς στην Μελβούρνη (pics & vid)

Gazzetta team
Η στιγμή της επίθεσης σε πεζούς στην Μελβούρνη (pics & vid)
Η αστυνομία της πολιτείας της Βικτόρια ανακοίνωσε τη σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου, ενός Suzuki SUV, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός, και συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε 19.

Συγκλονιστικά είνια τα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα, λίγες ώρες μετά την επίθεση με όχημα εναντίον πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης.

Στο βίντεο που τραβήχθηκε από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, απεικονίζεται το αυτοκίνητο να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πεζούς έξω από κεντρικό σταθμό της πόλης.

Αφού το αυτοκίνητο χτυπάει τους πεζούς, το SUV συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, ενώ χτυπημένοι άνθρωποι κείτονται τραυματισμένοι στο οδόστρωμα.

Ο απολογισμός της επίθεσης άφησε 19 τραυματίες, μεταξύ των οποίων κι ένα μικρό κορίτσι, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι τρεις εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όσον αφορά τον οδηγό, ο ίδιος ονομάζεται Σαίντ Νούρι είναι Αφγανός κι είχε φτάσει στην Αυστραλία ως πρόσφυγας το 2004.

Ο ίδιος σκοπίμως έριξε το αυτοκίνητο πάνω στους πεζούς, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο ίδιος έχει ψυχολογικά προβλήματα και είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.