Λωρίδα της Γάζας: Εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ (pic)

Gazzetta team
Λωρίδα της Γάζας: Εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ (pic)
Το σήμα της προειδοποίησης ήχησε ενώ το κλίμα είναι τεταμένο στην περιοχή μετά τις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το RT αναφέρει ότι ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή των σειρήνων για εκτόξευση πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς τα εδάφη του Ισραήλ.

Συναγερμός σήμανε στο Ισραήλ όπου μέσω μιας ειδικής εφαρμογής κινητών τηλεφώνων οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα στο Ισραήλ, σε Σντερότ και Ασκερόν κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως οι αναφορές επί πληγμάτων στο Ισραήλ, όπως έγινε γνωστό από τον στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στρατό του Ισραήλ, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν αλλά δεν έφτασαν στο έδαφος του Ισραήλ.

Δεκάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς. Στις πόλεις Χεβρώνα και αλ-Μπίρεχ της Δυτικής Όχθης χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Παλαιστίνιοι εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από πραγματικά πυρά και άλλοι 14 από πλαστικές σφαίρες, ανέφεραν οι τραυματιοφορείς. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως στρατιώτες χρησιμοποίησαν «εξοπλισμό για τη διάλυση των ταραχών» εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες.
Στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον συνοριακό φράκτη με το Ισραήλ και εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον στρατιωτών στην άλλη πλευρά.

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ο ένας σοβαρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Οι παλαιστινιακές αρχές κάλεσαν σε γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση που έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

Πηγή: reader.gr